Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Early Bird Run op 13 en 14 maart

VOLZET - Op zaterdag 13 en zondag 14 maart 2021 zijn sportieve natuurliefhebbers welkom op een coronaveilige editie van de Early Bird Run.  Wie vroeg uit de veren kan, heeft de unieke kans om bij het krieken van de dag te genieten van een uitgepijld loopparcours doorheen de Zwinvlakte, -duinen en -bosjes, met start en aankomst aan het Zwin Natuur Park.   

Haast je langzaam op eigen tempo 

Zowel ervaren lopers als zij die n.a.v. COVID-19 zijn beginnen joggen, krijgen de mogelijkheid om de longen te vullen met gezonde zeelucht en te genieten van het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.  De lopers starten tussen 7.30 en 9.30 uur om de minuut, individueel of maximaal per bubbel van 4. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van 6, 10 of 12 kilometer afwerken.   

Inschrijvingsgeld voor het goede doel 

De inschrijvingsprijs voor de Early Bird Run bedraagt 5 euro. Zowel op 13 als op 14 maart kunnen er maximaal 200 lopers vertrekken. Bij je inschrijving moet je een tijdslot aanduiden. Per tijdslot van een half uur mogen er 50 lopers van start gaan. Er zijn 4 tijdslots voorzien per dag, dus vol = vol! 

Het inschrijvingsgeld van de actie gaat integraal naar een fonds dat geld inzamelt om in het verlengde van het WK tijdrijden fietshulpmiddelen aan te schaffen voor de lokale woonzorgcentra en de centra voor mensen met een beperking. 

Beestig on- en offroadparcours 

Er worden 3 parcours uitgepijld: 6, 10 en 12 km. Je kiest bij je inschrijving een afstand, maar je kan tijdens het lopen gemakkelijk overschakelen naar een andere afstand. Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden en kleine offroad paden. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen. 

Minimale ecologische voetafdruk 

Omdat de deelnemers in de natuur lopen wil de Sportdienst de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Breng gerust je eigen herbruikbare drinkfles of waterbelt mee. De vroegevogellopers worden ondergedompeld in de prachtige natuur en gratis getrakteerd op jodium, stilte en de wonderen van de natuur. Door de passage in de Zwinvlakte kan lopen met de hond helaas niet. 

Kom bij voorkeur te voet of met de fiets  

Early Bird Runners warmen goed op door al lopend of met de fiets af te zakken naar het Zwin Natuur Park. Wie toch met de auto komt, kan bij de inschrijving een parkeerticket reserveren aan voordeeltarief. (€ 2 ipv € 5) 

Photobooth 

We willen in deze corona periode dat je alleen en veilig loopt, met respect voor de geldende maatregelen. Als teken van verbondenheid kan je aan de photobooth na je loopje een selfie nemen en deze posten met #earlybird. 

Voor meer info: 

Sportdienst Knokke-Heist 
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist 
Tel 00 32 (0)50 630.480 

https://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/sport/early-bird-run 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter