Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Opbouw strandcabines vanaf 15 maart

Sinds 1 maart 2021 heeft de afdeling Financiën de aanslagbiljetten voor de belasting op strandcabines verzonden naar alle betrokken eigenaars. Na betaling van deze gemeentelijke belasting, geldt het aanslagbiljet als vergunning om de cabine te plaatsen in de toegewezen blok. De cabines mogen geplaatst worden vanaf maandag 15 maart 2021 om 9 uur tot en met 14 mei 2021.   

Hou het veilig en respecteer de rust op het strand 

Tijdens de periodes voor het opstellen van strandcabines, is het voor de personen die de cabines opbouwen, toegelaten om stapvoets via de kortste en veiligste weg met hun voertuig op de dijk en het strand te rijden om de nodige werkzaamheden uit te voeren. Meteen na het lossen moet het voertuig weer het strand en de wandeldijk verlaten.  Tijdens de toegelaten periode om de cabines op te bouwen, blijft voor wie een strandtent wil plaatsen, de toegang tot het strand verboden op zon- en feestdagen tussen 10 en 18 uur.  

Hou rekening met de coronamaatregelen 

In tegenstelling tot vorig jaar in het voorjaar, is het momenteel wel toegelaten om te zitten op het strand. Je mag buiten aan je cabine met iedereen afspreken als het maar beperkt blijft tot 10 personen (-12 jarigen niet meegeteld) en je de nodige afstand bewaart. Dat hoeven niet altijd dezelfde mensen te zijn. Je mag dus met 9 personen afspreken en enkele dagen later 9 andere gasten uitnodigen. Als je de sociale afstand van anderhalve meter niet kunt respecteren, zet dan je mondmasker op.  
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter