Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist blikt tevreden terug op Light ART

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist blikt bijzonder tevreden terug op de derde editie van het lichtkunstfestival Light ART. Het spreekt voor zich dat het dit jaar omwille van de coronamaatregelen een bijzondere editie was. Andere jaren combineerden heel wat bezoekers het lichtkunstfestival met kerstshopping of met een bezoek aan een van de vele culinaire topadresjes in de kustgemeente. Dat kon dit jaar niet, maar voor velen waren de lichtkunstwerken in combinatie met de prachtige kerstverlichting reden genoeg om te proeven van de unieke kerstsfeer in Knokke-Heist. Het festival bleek tijdens de donkere dagen een aangename uitstap in openlucht die bovendien in zeer veilige omstandigheden en met respect voor de maatregelen kon verlopen. Het gemeentebestuur had er alles aan gedaan om geen volkstoeloop te krijgen en daar zijn ze met verve in geslaagd. Door de promotie te beperken, extra dagen en openingstijden te voorzien en sfeerbeheerders in te zetten langs het parcours is er op geen enkel moment een overrompeling geweest. Er was bovendien ook een goede samenwerking met de lokale politie die alles voortdurend in de gaten hield en onmiddellijk kon bijsturen mocht het nodig zijn.  

Iets meer bezoekers dan vorig jaar 

Voor het derde jaar op rij zorgde het lichtkunstfestival voor extra sfeer en licht in Knokke-Heist. Met Light ART werd een nieuwe weg ingeslagen en lieten de lichtkunstenaars zich inspireren door de grote meesters van de kunst, zoals o.a. Keith Haring en Vincent Van Gogh. Het vernieuwde concept werd duidelijk gesmaakt, want zo’n 150 000 bezoekers genoten van het festival. Dat is meer dan vorig jaar (140 000 bezoekers). Door extra openingsdagen te voorzien en de ruime spreiding van de kunstwerken langs een parcours van 3 km is er echter nooit het gevoel geweest dat het ergens te druk was. Iedereen die de wandeling heeft gedaan, kon dat dan ook steeds in de meest veilige omstandigheden doen.  

“Het was dit jaar een beetje gas geven met de handrem op, maar uiteindelijk zijn we tevreden met het eindresultaat. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer volop inzetten op kerstsfeer om de lokale economie in Knokke-Heist te blijven ondersteunen” klinkt het bij Toerisme Knokke-Heist.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter