Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kampioenen van WTC Roadrunners gevierd

Temidden een zwaar coronajaar viel het voor de wielerclubs zeer moeilijk om hun werking draaiende te houden. WTC Roadrunners wisten als geen ander het vuur voor de fiets warm te houden en hebben het afgelopen jaar alle creativiteit aan de dag moeten leggen om binnen de geldende richtlijnen toch hun geliefde hobby te kunnen beoefenen. Het bestuur besefte al gauw dat dit voor veel leden temidden alle negativiteit en beslommeringen de enige uitlaatklep was. 

Rudi “Braem” Dewaele kampioen
Hun jaarlijks kampioenschap hebben de Roadrunners dus mooi kunnen laten doorlopen. Het werd dit jaar geen "walk in the park" maar een zeer bitsige en uitdagende kampioenenstrijd. Uiteindelijk haalde Rudy "Braem" Dewaele de regenboogtrui binnen. Hij mag zich met trots en veel verve de kampioen van 2020 noemen.

Nevenklassement van de Zeeratten
Binnen het nevenklassement voor de Zeeratten (een klassement voor zij die op zee werken, zoals baggeraars, vissers,..) was de strijd minder divers en trok Nonkel Pol Verpoorter voor de zoveelste keer deze gegeerde trui aan. Aansluitend reikte het bestuur ook aan hun top 5 van 2020 een tricolore trui uit aan Wouter "Croky" Van Ootegem, Dirk "Het Eiland” Staelen, Eric "Ama" Amandels en Geert "Op Hoop van Zegen" Degroote. 

Verbroederingsrit naar Westvleteren
Het nieuwe seizoen en kampioenschap voor 2021 is ook reeds ingezet, waaronder al aardig wat punten konden gesprokkeld worden tijdens een prachtige fietsreis naar het zonovergoten Calpe. WTC Roadrunners hebben ook dit jaar weer aardig wat op de planning staan, om het ellendige corona jaar te kunnen doorspoelen. Op zondag 20 juni 2021 gaat de jaarlijkse verbroederingsrit naar Westvleteren terug door, in aanwezigheid van de rode armada De Jumpers en de zwart-witte Kletse Kieten !

Fanzone WK
Verder willen de Roadrunners ook het WK Tijdrijden niet onopgemerkt laten voorbijgaan, en komt er een heuse fanzone langs het parcours. Op het einde van het Jaagpad langs de "Stinker en Blinker" zul je de renners in alle glorie kunnen aanschouwen, genieten van een frisse pint en de tussenstand op een groot scherm.

Après-Ski Fuif
Hopelijk kan in 2021 onze jaarlijkse APRES-SKI FUIF terug door gaan, want we hebben zo de indruk dat iedereen zijn neus richting Carnaval staat... en misschien kan dat zelfs al in de nieuwe Ravelingen 3.0, wie weet. Zet dus maar vrijdag 29 oktober met stip in jullie agenda ! 

Fietsreis naar Mont Ventoux
De fietsreis voor 2022 staat ook al in de stelling, dan staat de kale berg, de Mont-Ventoux op de kalender... deze behoeft geen uitleg. Herinner u Pantani, of nog recenter de winst van Thomas De Gendt. De Roadrunners gaan het daar dunnetjes over doen. 

Een club met een groot hart
Met een mooie 140-tal vaste leden zijn de Roadrunners een vaste waarde geworden in de Knokke-Heistse wielerliefhebberij. Reeds meer dan 15 jaar maakt dit peloton de Vlaamse wegen (on)veilig in de rood-wit-zwarte kleuren. Maar ook in het lokale verenigingsleven zijn ze een graag geziene gast. Ze laten zich ook daar maar al te graag van hun beste kant zien om bevriende verenigingen van divers allooi een hart onder de riem te steken. WTC Roadrunners, voor velen een club naar hun hart... 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter