Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kom alleen en buiten de piekuren naar de markt!

De dienst Preventie, Veiligheid & Noodplanning stelt vast dat de drukte op de groente- en bloemenmarkt op het Gemeenteplein in de deelgemeente Knokke weer aanzienlijk toeneemt. Vooral op zaterdag op het piekmoment tussen 11 en 12 uur wordt het bij het aanschuiven aan de kramen nog moeilijk om de sociale afstand van 1,5 meter te garanderen en dus coronaproof te winkelen.  

Bezoek de markt in de daluren tussen 8 en 10 uur

Omdat vanaf zaterdag 13 februari 2021 de krokusvakantie start, zullen ook heel wat tweedeverblijvers en toeristen hier hun inkopen komen doen. Het gemeentebestuur roept de bezoekers van de groentemarkt dan ook op om bij voorkeur in de daluren tussen 8 en 10 uur de markt te bezoeken en het funshoppen achterwege te laten. Het gemeentebestuur herinnert ook nog eens aan de verplichting om je boodschappen individueel te doen en dus niet in het gezelschap van heel het gezin, vrienden en kennissen.  Alleen het begeleiden van minderjarigen, ouderen en personen met een beperking is toegestaan.  Ook fietsen mag je niet meenemen op de markt maar moeten in de speciale voorzieningen voor rijwielen gestald worden.

Sjaals en bandana’s gelden niet langer als adequate neus/mondbescherming

Het ontsmetten van je handen aan de ingang en het dragen van een stoffen of chirurgisch mondmasker is verplicht. Het gebruik van ander textiel dat mond- en neus bedekt zoals sjaals en bandana’s zijn niet langer toegelaten.  

Gezocht: marktsfeerbeheerders  

De stewards aan de ingang van de markt, zien er nauwlettend op toe dat alle maatregelen worden gevolgd. Het gemeentebestuur zoekt trouwens nog altijd vrijwilligers die als sfeerbeheerder de in- en uitstroom op de markt controleren en de bezoekers sensibiliseren om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij de vrijwilligerscentrale in het CC Scharpoord (contact-info onderaan).

Voor alle info: Alle vragen over het Coronavirus beantwoord | Knokke Heist (knokke-heist.be) 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter