Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Buiten Beeld met sculpturen van Van Landeghem beperkt toegankelijk

Het kunstproject 'Buiten Beeld' zet letterlijk beelden buiten. Drie keer per jaar en telkens bij de start van de herfst, de winter en de lente toont curator Luc Michils op het dakterras van Cultuurcentrum Scharpoord het werk van een jonge of minder gekende kunstenaar. Van 19 september 2020 tot 14 maart 2021 is Black van Erlend Van Landeghem te bewonderen.  In principe is deze expositie elke dag gratis te bezoeken maar omwille van de geldende COVID19-maatregelen is de tentoonstelling slechts beperkt toegankelijk. Alleen wie gereserveerd heeft voor een bezoek aan de fototentoonstelling van Anton Corbijn, kan van de gelegenheid gebruik maken om ook de zwartgeblakerde beeldengroepen van Van Landeghem in een eigentijdse Pompeïsche setting van dichtbij te bewonderen. 

Erlend Van Landeghem  

Erlend Van Landeghem (°1965) studeerde schilderkunst in het KASK, Gent. 
Hij woont en werkt in Ronse, België. Sinds het midden van de jaren '80 werkt hij aan de uitbouw van een oeuvre dat bestaat uit beelden, installaties, tekeningen en schilderijen. 

Het centrale werk van de tentoonstelling is ‘Black’. ‘Black’ is een installatie van zes beelden uit polyester, lakverf en silicone op evenveel lage houten sokkels. Met een mengeling van realisme en veel gevoel voor drama schetst Erlend Van Landeghem een groep mensen die overweldigd werd door een gigantische vlammenzee. Het vuur versteende niet alleen hun levens, ook hun strijd om te overleven werd voor eeuwig vastgelegd. Het donkere kleurenpalet benadrukt de dramatiek en uitzichtloosheid van het gebeuren. Enkel het groene lijntje op de sokkels geeft een streepje hoop. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter