Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vaccinaties in Knokke-Heistse woonzorgcentra gestart

Op dinsdagmiddag 12 januari 2021 om 12.30 uur startten in het woonzorgcentrum De Noordhinder en de assistentiewoningen Mardyck in Heist de lang verwachte COVID19-vaccinaties. De eerste gevaccineerde persoon was Denise Van Torre, een bewoonster van de Mardyck. Haar vaccin werd toegediend door dokter Herlinde Janssens, coördinerend en raadgevend arts (CRA) van dit woonzorgcentrum. 

Snelle en vlotte vaccinatie 

Op 12 januari 2021 werden in totaal 259 personen gevaccineerd: 149 bewoners van de Noordhinder, 46 senioren van de assistentiewoningen, 61 personeelsleden en 3 vrijwilligers. Alles verliep bijzonder vlot zodat na amper 3 uur vaccineren de hele operatie afgerond kon worden. Op dinsdag 2 februari 2021 krijgen al deze gevaccineerden nog een tweede prik. Alle andere medewerkers en vaste vrijwilligers van De Noordhinder en Mardyck die ingeënt willen worden, zouden in de week van 25 januari 2021 gevaccineerd worden. 

Alle Knokke-Heistse woonzorgcentra tegen 17 januari gevaccineerd 

Alle bewoners en een groot deel van de personeelsleden van de andere woonzorgcentra in de gemeente die opteren om gevaccineerd te worden, krijgen nog in de loop van deze week ook hun eerste prik. Donderdag 14 januari 2021 komt de Belle Epoque aan bod. Vrijdag 15 januari 2021 krijgen de residenten en het personeel van het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Westkapelle hun spuitje. Zaterdag 16 januari 2021 komt het woonzorgcentrum OLVO aan de beurt en op zondag 17 januari 2021 sluit WZC Lindenhove de reeks Knokke-Heistse woonzorgcentra af. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter