Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Amerikaans graffitikunstenaar JonOne te gast in de Rasson Art Gallery

Van 21 maart tot 23 mei 2021 exposeert de New Yorkse kunstenaar JonOne met #21 (hashtag Twenty One) in de Rasson Art Gallery in Knokke-Heist. JonOne, artistiek pseudoniem voor John Andrew Perello, presenteert aan het publiek 25 kunstwerken die speciaal voor dit unieke evenement zijn gemaakt. Hij is tot op de dag van vandaag de belangrijkste abstracte expressionist uit de wereld van graffiti. Voor JonOne roept deze tentoonstelling #21 ook vele referenties op die hij letterlijk en figuurlijk graag uit de doeken doet tijdens twee ontmoetingsmomenten, met name zondag 21 maart en het weekend van 3 en 4 april 2021. 

Galeriehouder Florence Rasson wacht al jaren op dit moment. Zondag 21 maart van het jaar 2021 is het begin van de lente en daarmee de verwachting van een periode van vernieuwing, gevuld met goede energieën maar ook de verjaardag van Louise Rasson, de dochter van Florence die haar eerste jaar op aarde viert. 
 

John Andrew Perello, aka JonOne, is een graffitikunstenaar. Jon werd geboren in de wijk Harlem in New York en maakte al op jonge leeftijd kennis met straatkunst en tagde zijn naam in de straten van de stad. In 1984 richtte hij de graffitigroep 156 All Starz op, die zijn carrièrepad versterkte. Tijdens feestjes in de iconische Studio 54, kwam Jon in contact met Jean Michel Basquiat, Andy Warhol en Keith Haring, voordat hij in 1987 naar Parijs verhuisde, waar hij snel naam maakte. Werkend aan een schat van creatieve projecten en exposities op wereldschaal - van China tot Berlijn en alles daar tussenin – is zijn stijl uitgegroeid tot een kleurrijke explosie, zowel helder als gedurfd. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter