Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lengers Yachts opent Belgische vestiging in Knokke-Heist

Lengers Yachts, exclusief dealer van luxe Italiaanse en Franse motorjachten, opent in Knokke-Heist een vestiging om vandaaruit de Belgische markt aan te sturen. Doordat in Duitsland en Nederland de vraag in het topsegment van motorjachten de laatste jaren enorm is toegenomen, kwam de high-end, exclusief Yacht-Dealer handen tekort om ook de zuiderburen voldoende te kunnen bedienen. Die handen heeft hij nu wel, in de persoon van Knokke-Heistenaar Philippe Van de Ryse. Hij wordt sales director voor Lengers Yachts in België en neemt zo de dagelijkse leiding van het kantoor in Knokke-Heist op zich.  

Philippe Van de Ryse 
Philippe was voorheen medeoprichter en zaakvoerder van 'Zoute Events', de organisator van het befaamde en mondaine oldtimer event 'Zoute Grand Prix' in Knokke-Heist. De jubileumeditie van dit oldtimerevent zag hij als een ideaal moment om afscheid te nemen. “Het was een mooi parcours, een schitterende ervaring, maar het was tijd om een nieuwe weg in te slaan”, aldus Philippe Van de Ryse. Die nieuwe weg kwam uit bij het familiebedrijf in Muiden. CEO Bas Lengers: “In België moet je een Belg zijn om er iets te bereiken, het gaat daar om mensen kennen. Met zijn uitgebreide netwerk en zijn werkervaring in Knokke en ver daarbuiten, is Philippe de juiste man op de juiste plek.”  

Toplocatie op Zeedijk Zoute 
Voor de vestiging heeft Lengers een pand op de Zeedijk 780 in het Zoute weten te bemachtigen, een absolute A-locatie in de “welvarende” badplaats, een plek waar iedereen langskomt. Op dit steunpunt, waar de verbouwing momenteel in volle gang is, worden onder meer videoschermen opgehangen en schaalmodellen neergezet van de merken die Lengers Yachts vertegenwoordigt. Dat zijn:  

  • Sanlorenzo, een boetiekbedrijf in de jachtenindustrie dat jaarlijks een select aantal unieke serie gebouwde composite jachten bouwt met custom interiors;  
  • Bluegame (100% dochteronderneming van Sanlorenzo), dat uitblinkt in een stoer, geheel vernieuwend concept, robuust en zeewaardig, een absolute nieuwe mijlpaal in het jacht ontwerp;  
  • Prestige, dat zich onderscheidt door een unieke kwaliteit-prijsverhouding, met een prachtige collectie van 42 t/m 70 ft en SACS, de top op het gebied van volledig custombuilt RIB-boten.

Voor ieder wat wils!  

 

Expertise en persoonlijke service 

Naast dit riante aanbod valt het familiebedrijf op door zijn expertise, persoonlijke karakter en service. Vanaf 1 juli 2021 gaan de deuren in Knokke open en mag de aankomende Belgische clientèle zich verheugen op een warme ontvangst. Lengers: “Daar worden de contacten gelegd en de interesse gewekt, vervolgens komt de klant naar Muiden of gaat hij met ons direct naar de werf in Frankrijk of Italië om te proefvaren.”  

Primeur  

Als primeur zal deze zomer de Bluegame BGX60 feestelijk worden gepresenteerd. De BGX60 is een vervolg op het enorme succes van de BGX 70, waar inmiddels al 13 units van zijn verkocht. Zij is de eerste powerboat die definitief de concurrentie ook met flybridge jachten aangaat. In de loop van 2021 zullen ook de Sanlorenzo 90 A en de Bluegame BG72 - primeurs Cannes Yachting Festival - ,en Prestige 690 – op de Lengers Boatshow (april 2021) uitkomen. Niet alleen breidt Lengers Yachts zijn portfolio’s uit, naast de nieuwe locatie in Knokke-Heist wordt later dit jaar bovendien een kantoor in München geopend, en ook een vestiging in Helsinki staat in de planning.  

 

Luxejachtensector immuun voor corona-pandemie 

Veel bedrijven en sectoren hebben een slecht jaar achter de rug. Op de luxejachtensector heeft corona daarentegen geen vat gekregen. Lengers: “Wij hebben vorig jaar erg goed gedraaid en zijn ook 2021 uitstekend begonnen. We hebben alweer een enorm aantal transacties mogen noteren. Nu we ons ook intensief op de Belgische markt gaan focussen, is de verwachting dat de aanvragen alleen maar zullen toenemen.”  

 

Lengers Yachts  

Lengers Yachts’ hoofdkantoor, fraai aan het water gelegen, met uitzicht op het Muiderslot, is in 1970 opgericht. Sindsdien is deze speler in luxe motorjachten almaar groter en internationaler geworden, zonder echter de uitstraling van een familiebedrijf te verliezen. Het bedrijf heeft naast de vestigingen in Muiden en Düsseldorf, in 2019 ook een kantoor geopend in Palma de Mallorca, Spanje. Lengers Yachts is officieel dealer van de high-end merken Sanlorenzo, Prestige, Bluegame en SACS en covert daarmee alle markten. Hiernaast verkoopt het bedrijf ook pre-owned schepen van andere merken. Op elk prijsniveau kan een schip aangeboden worden – nieuw, pre-owned, inruil en ook brokerage. Ook met het vercharteren van je schip, het charteren van een schip of de in-/ verkoop van je ligplaats ben je bij Lengers Yachts aan het juiste adres. Lengers Yachts biedt naar eigen zeggen niet alleen een mooi segment jachten, het is bovendien een bedrijf waar je welkom bent, dat meedenkt, ontzorgt en alles uit handen neemt. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter