Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Werkweekend in Park 58: 24, 25 en 26 september

Naar jarenlange traditie dit jaar opnieuw de ‘heroïsche’ werkdagen in Park 58, een traditie die al ouder is dan de Natuurpunt afdeling, in het grijze verleden nog gestart door de toen nog piepjonge mensen van de BJN – we spreken over de late jaren ‘70 van de vorige eeuw.

Als het beloofde mooie weer het toelaat zal reeds een paar dagen vooraf gestart worden met de maaiwerken, ook de zaterdag en zondag zal er voor de omwonenden nog – beperkte – lawaaihinder zijn door het gebruik van o.a. bosmaaiers om het zeer ongelijke duin te maaien.

Kom jij helpen?

Reeds op vrijdag kan je komen helpen. Door het groeizame weer van de laatste maanden is er meer dan werk genoeg! Interesse? Breng dan conservator Chantal Jacobs via T 050 614 210 op de hoogte van je aanwezigheid. Zo kan ze voor voldoende werkmateriaal zorgen.

Zaterdagmorgen starten we om 10 uur aan het Kwelmpad. Breng je werkhandschoenen mee en voor wie de ganse dag komt ook een hapje. Natuurpunt Knokke-Heist zorgt voor een natje! Op zondag volgen we hetzelfde stramien.

Het einde is telkens voorzien rond 17 uur. Kan je maar een halve dag helpen? Wees welkom! Zeker in de namiddagen kom je maar af op het geluid van de mensen die met plezier werken in de natuur.

Bij deze dan ook een warme oproep naar de jeugdbewegingen en sportclubs die zo graag gebruik maken van Park 58 om in te spelen en te recreëren of te trainen: we zien jullie zeer graag komen! Zo kunnen jullie iets terug doen voor de natuur die jullie zo graag gebruiken. Ook naar de omwonenden toe, kom gerust af, al is het maar een namiddag, het samen bezig zijn in de natuur is een ideale manier om elkaar te leren kennen – of om de buren eens anders te leren kennen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter