Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Schepencollege nam met Last Post definitief afscheid van burgemeester Graaf Leopold Lippens

Op donderdagmorgen 25 februari 2021 vond door de coronamaatregelen de uitvaartplechtigheid van burgemeester Graaf Leopold Lippens noodgedwongen in intieme kring plaats. De rouwstoet hield onderweg nog eens halt aan het stadhuis waar het schepencollege en de korpschef van de Lokale Politie de familie persoonlijk condoleerde.   

Met een prachtige bloemenkrans die aan de lijkwagen werd opgehangen en een beklijvende Last Post nam het gemeentebestuur definitief afscheid van onze burgervader. De sobere en ingetogen ceremonie werd afgerond met een lange ovatie gericht naar het rouwportret van de burgemeester dat op de pui van het stadhuis is aangebracht. De trappen van het stadhuis blijven ondertussen versierd met een bebloemd wapenschild van het gemeentepersoneel, hartvormige kransen in crêpepapier van de badkarhouders en vrienden van het Zoute en bloemstukken van andere omstaanders. 

Op vrijdag 26 februari om 12 uur houdt heel Knokke-Heist 1 minuut stilte ter nagedachtenis van onze burgervader. Daarna brengen om 12.01 uur de Lokale Politie,  brandweer en andere hulpdiensten met de sirenes van hun interventievoertuigen een pakkend eresaluut. In alle parochiekerken van Knokke-Heist zullen ook de klokken luiden.  

Na de coronacrisis plant het gemeentebestuur in samenwerking met de familie Lippens nog een grote herdenkingsplechtigheid voor het brede publiek.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter