Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Burgemeester Piet De Groote roept bevolking met coronamoeheid op om wakker te blijven

Op uitdrukkelijk verzoek van de Eerstelijnszone Oostkust doet burgemeester Piet De Groote aan alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers nog eens een ultieme oproep om de coronamaatregelen in zijn gemeente strikt na te leven. De Eerstelijnszone stelt immers vast dat de motivatie om zich te laten testen op het coronavirus stelselmatig daalt en er bij vele burgers een zekere coronamoeheid optreedt. “Dit is zeer begrijpelijk maar daar houdt het virus nu eenmaal geen rekening mee”, begint Piet De Groote zijn betoog.

Laat je testen!
“Bepaalde personen die lichte ziektesymptomen vertonen, laten zich blijkbaar niet testen bij hun huisdokter maar trekken toch nog altijd onbekommerd naar het werk en onderhouden sociale interacties. Hun kinderen worden niet geïdentificeerd als hoogrisico en gaan naar school waar ze mogelijks een hele klasgroep kunnen besmetten. Het gemeentebestuur wil iedereen die zich wat ziek voelt, dan ook aansporen om zich zo vlug mogelijk te laten testen. Wie positief test blijft in quarantaine en stuurt zijn kinderen niet naar school of andere buitenschoolse activiteiten” stelt Piet De Groote.  

COVID spaart niemand
Momenteel telt Knokke-Heist voor de periode van 17 tot 23 maart 49 besmette inwoners. De jongste in deze periode was 11 jaar, de oudste 92. COVID treft dus elke leeftijdscategorie. In het AZ Zeno zijn 13 COVID-patiënten opgenomen waarvan 3 op de afdeling intensieve zorgen en 1 op pediatrie. Dit verhoogt de druk bij de artsen en zorgkundigen die op de high care en kinderafdeling nog andere patiënten onder hun hoede hebben. De vrije basisschool De Vuurtoren in de Heistlaan is omwille van meerdere besmettingen preventief gesloten. Donderdag komt een testbus met zorgpersoneel van het UZ Gent speciaal naar Knokke-Heist om een 50-tal leerlingen in de sporthal te onderwerpen aan een PCR-test. De andere scholen kunnen hun personeel en leerlingen nog altijd laten testen in het CLB-sneltestcentrum in de lokalen van het Rode Kruis in ’t Walletje in Westkapelle.  

Laat je vaccineren!
Momenteel worden in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle de 85-plussers gevaccineerd. Er zijn nu een 3000-tal Knokke-Heistenaars die minstens een 1ste vaccin hebben gekregen, dit is 9% van onze bevolking. Het gemeentebestuur moedigt het vaccineren aan omdat dit jezelf beschermt tegen COVID-19 maar waarschuwt tegelijkertijd dat gevaccineerden andere mensen nog altijd kunnen besmetten. Blijf dus altijd de nodige preventieve maatregelen in acht nemen, ook al ben je gevaccineerd.

Burgemeester Piet De Groote hoopt met deze wake-up call van het gemeentebestuur nog eens iedereen goed wakker geschud te hebben zodat we binnenkort weer in alle vrijheid kunnen genieten van onze prachtige gemeente. “De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst, nog even doorbijten en dan kunnen we weer genieten van alle zalige geneugten uit het pre-coronatijd", besluit een hoopvolle Knokke-Heistse burgervader.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter