Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Surfers Paradise Beach Clean Up!

De jaarlijkse Eneco Beach Clean Up werd spijtig genoeg uitgesteld tot latere datum vanwege de coronamaatregelen. Bij Surfers Paradise blijven ze echter niet bij de pakken zitten en willen ze toch voor de aanvang van het seizoen een coronaproof opruimingsactie op het strand organiseren.             

Frank Vanleenhove: “we begrijpen dat de Beach Clean Up niet kan doorgaan in het formaat van de laatste jaren. Maar we zien ook dat er de laatste weken, weekends, maanden…heel veel volk naar de kust gekomen is. Meer nog, heel veel mensen wandelden tot aan het Zwin en hadden drank mee, picknick…en daar blijft spijtig genoeg altijd een deel van hangen, op het strand, tussen de duinen… Wandelen in openlucht mag, wordt zelfs aangeraden, kan individueel of in familieverband, met je knuffelcontact of met 3 vrienden… Alles kan dus volgens de geldende maatregelen perfect doorgaan.” 

Dus roept Surfers Paradise iedereen op om zich op zondag 28 maart 2021 vanaf 14 uur aan te melden op het strand aan Surfers Paradise, waar men iedereen voorziet van prikkers en vuilzakken. Al deze vrijwilligers kunnen dan op een veilige manier langs het strand wandelen, door de duinen… en telkens als ze iets zien dat daar niet thuishoort oprapen. Gezond en ecologisch dus. En op die manier krijgen strand en duin toch nog een schoonmaakbeurt voor de paasvakantie, en dit voor dat alles onder gewaaid wordt. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter