Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Polyvalente ruimte in kerk Westkapelle officieel omgedoopt tot Sint-Niklaaszaal

Het gemeentebestuur en de Cultuurraad organiseerden in december 2020 een bevraging bij de bevolking voor een geschikte naam voor de nieuwe polyvalente zaal in de Sint-Niklaaskerk. De elektronische enquête was goed voor 617 geldige stemmen. 209 mensen gaven hun voorkeur schriftelijk op papier te kennen. In totaal dus 826 personen die deelnamen aan de enquête.

Sint-Niklaaszaal haalt het van Dorpshuis en Hemelrijk

De Cultuurraad gaf al een voorzet met 3 voorstellen waarop je kon stemmen: Dorpshuis, Waescapelle en Hemelrijk. De deelnemers kregen ook de gelegenheid om zelf een naam naar voor te schuiven en dat deden ze blijkbaar massaal want uiteindelijk kwam Sint-Niklaaszaal met 179 stemmen als winnaar uit de bus. Dorpshuis (123 stemmen) en Hemelrijk (122 stemmen) strandden uiteindelijk op een 2de en 3de plaats.

De Cultuurraad legde de uitslag via een dossier voor aan het college van burgemeester en schepenen. In zitting van 22 januari 2021 werd de Sint-Niklaaszaal officieel genotuleerd als benaming voor de gemeentelijke polyvalente zaal in de kerk van Westkapelle.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter