Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Rock Fort overhandigt cheque van 6048 euro aan vzw GLEK

Op dinsdag 26 januari 2021 overhandigden Marina en Sabrina Sys van de benefietvereniging Rock Fort een bedrag van €6048,78 aan Charlotte Govaert van de vzw Geef Leven Een Kans (GLEK).  GLEK is actief bij het aanbieden van gelijke kansen aan kinderen die geplaatst zijn binnen integrale jeugdzorg en verblijven in voorzieningen.

GLEK 

“Er zijn heel wat kinderen met een verontrustende gezinssituatie, soms tijdelijk, vaak langdurig” vertelt Charlotte Govaert. “Op school worden ze geconfronteerd met de grote verschillen met leeftijdsgenoten. Vooral met de vrijetijdsbesteding (buiten de schoolmuren/schooluren) waarvan de andere schoolgaande kinderen kunnen genieten en waar zij niet over kunnen meepraten. Steeds opnieuw worden deze jongeren geconfronteerd met de grote ongelijkheid. Omdat zij heel veel zorgen aan hun hoofd hebben, bezorgt vzw GLEK net deze kinderen een zorgeloze dag/middag/avond, zodat ze even weer 100 % kind zijn en gelijke kansen kunnen ervaren. Zij kunnen door vzw GLEK zelf ervaren, zelf beleven en vooral zelf vertellen en meepraten met leeftijdsgenoten” zegt Charlotte.  

Bezoek aan Bobbejaanland en Kinepolis 

De centen die Rock Fort bijeen heeft verzameld, zal GLEK gebruiken voor een bezoek aan Bobbejaanland die normaal plaatsvindt op 1 juli 2021. De kinderen mogen zich ook verwachten aan een bioscoopbezoek in Kinepolis van zodra dit weer mogelijk wordt. De rest van het bedrag wordt geïnvesteerd voor een nieuw project dat nog vorm moet krijgen.  

Onverhoopte opbrengst ondanks coronacrisis 

“Ondanks veel hindernissen wegens corona hebben we toch prachtig gepresteerd en dit dankzij de steun van onze vele trouwe supporters in de regio van de Oostkust” klinkt het bij de zusjes Sys. “In deze editie kon er helaas geen rockfuif doorgaan maar met de rospottenactie en een dubbele koeken- en chocoladeverkoop hebben we een mooi bedrag op de rekening van GLEK kunnen storten. Ook wij werden aangenaam verrast door een mooie attentie, een houten snijplank met het GLEK-logo. Tijdens deze verlengde editie van 1 jaar en bijna 4 maanden was het zeer leuk werken met de GLEK-medewerkers. Ook zij hebben zich volledig ingezet en geholpen met de verkoop en ophaling van de rostjes. Een welgemeend dankjewel en we hopen dat volgende editie ook zo’n toppertje wordt” besluiten Marina en Sabrina Sys.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter