Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vaccinatiecentrum Knokke-Heist schakelt over op Q-Vax reservelijst

Het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle maakt voortaan ook gebruik van de nationale QVax-reservelijst. Alle Knokke-Heistenaars vanaf 18 jaar kunnen zich op deze lijst registreren. Van zodra er plaatsen vrijkomen word je door ons vaccinatiecentrum verwittigd om je aan te bieden. De oproep voor vaccinatie gebeurt niet in volgorde van aankomst op de lijst, maar volgens de regels die door de overheden zijn vastgelegd.

Thuisvaccinatie

Van 26 tot 28 april 2021 dienden de huisartsen in Knokke-Heist 119 vaccins toe aan bedlegerige senioren. Momenteel hebben reeds 98% van alle Knokke-Heistse 65-plussers hun eerste prik gekregen. Om de plaatselijke huisartsen te ontlasten, worden vanuit het vaccinatiecentrum Knokke-Heist nu ook mobiele teams van artsen en verpleegkundigen op pad gestuurd om de laatste sedentaire oudjes die gevaccineerd wensen te worden, in te enten. Het gemeentebestuur hoopt dat ook de jongere generatie even gemotiveerd is om zich efficiënt tegen COVID-19 te beschermen. Op deze manier vergroten we de groepsimmuniteit en vermindert het aantal opnames van COVID-patiënten in het AZ Zeno.

Blijf ook na vaccinatie de coronamaatregelen verder opvolgen!

Ook nadat je gevaccineerd bent, is het belangrijk om de coronamaatregelen te blijven opvolgen. Als je gevaccineerd bent, ben je zelf beter beschermd tegen COVID-19 maar bestaat er nog altijd kans dat je anderen die nog niet gevaccineerd zijn, met het coronavirus kunt besmetten. Blijf daarom op drukke plaatsen je mondmasker aanhouden, houd afstand en ontsmet regelmatig je handen. Pas als meer dan 70% à 80% van de bevolking is gevaccineerd, kunnen we dankzij deze groepsimmuniteit weer controle hebben over het virus en de verspreiding ervan. Hoe hoger de vaccinatiegraad stijgt, hoe meer versoepelingen ondertussen doorgevoerd kunnen worden.

Voor meer info: T 0800 11 151 en www.knokke-heist.be/vaccinatie

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter