Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Bijna een op de tien te snel tijdens verkeersacties

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde dinsdag 2 februari 2021 de snelheid van 963 wagens tijdens verschillende verkeersacties. Bijna 1 op de 10 gecontroleerde bestuurders reed te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 52 kilometer per uur waar slechts 30 is toegelaten. Het politieteam zette 23 hardrijders aan de kant. Het merendeel betaalde meteen de snelheidsovertreding. De politie betrapte ook een bestuurder die zijn veiligheidsgordel niet droeg en een automobilist die gsm’de achter het stuur.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter