Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kapsalons, dieren- en vakantieparken opnieuw open

Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers vanaf zaterdag 13 februari 2021 onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen. Ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten.  Andere niet-medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld schoonheids-, massage- en nagelsalons, kunnen vanaf 1 maart 2021 opnieuw aan de slag. 

Zeer strikte voorwaarden 

De heropening van de niet-medische contactberoepen is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden en aangescherpte protocollen. Deze bevatten onder meer: 

  • Wachttijd van 10 minuten tussen twee behandelingen, voldoende voor de reiniging en desinfectie van de behandelingsruimte 
  • Verplichting om te werken op afspraak 
  • Klanten moeten buiten wachten 
  • Voorzien van voldoende ventilatie, bijvoorbeeld ramen en deuren open 
  • Dienstverlening aan huis blijft verboden 

Buitenactiviteiten in dierenparken 

Dierentuinen mogen vanaf 13 februari 2021 openen en dit volgens dezelfde regels als de natuurparken. Dat betekent onder meer dat enkel buitenactiviteiten zijn toegelaten en er strikte toegangscontrole plaatsvindt. 

Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings 

Het Overlegcomité nam tevens akte van het arrest van de Raad van State van 2 februari betreffende de vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings. Zij mogen conform het arrest vanaf maandag 8 februari 2021 hun activiteiten heropenen onder dezelfde beperkende voorwaarden als andere logiesvormen. Dit betekent onder meer dat zij hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten moeten houden. 

Immo 

Het Overlegcomité bevestigde haar vroegere beslissing om vanaf 13 februari 2021 huisbezoeken toe te laten in het kader van immo-activiteiten door professionele makelaars.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter