Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Liefde is … de Love Run ontdekken met je knuffelcontact!

Op Valentijnsdag verwelkomt de Sportdienst van Knokke-Heist al enkele jaren verliefde zielen en onafscheidelijke boezemvrienden op de Love Bike & Run voor een avontuurlijke duotlon. Hoewel het woord ‘knuffelcontact’ in 2020 tot woord van het jaar werd gekozen, kan dit amoureuze belevingsevent helaas ook in 2021 niet doorgaan wegens de aanhoudende coronaperikelen. Overtuigd dat sport en bewegen een belangrijk antidotum blijven in deze gezondheidscrisis, laat de Sportdienst zijn klanten echter niet in de kou staan. Het corona aangepaste alternatief is een Love Run-parcours dat ‘lovers and friends’ toelaat om al lopend een mooi stukje Knokke-Heist te beleven en zo verbonden te blijven met elkaar.  

5 parcours variërend van 3 tot 20 km 

Er worden op 13, 14 of 15 februari 2021 vijf parcours uitgepijld. Met een keuze uit 3, 5, 6, 5, 10, 15 en 20 km kan iedereen een uitdaging naar haar of zijn mogelijkheden vinden. Starten kan dagelijks tussen 10 en 15 uur. Om de coronamaatregelen te respecteren, is het wenselijk dat er maximaal 25 lopers per half uur starten. Om aan deze Love Run-omloop een zekere “eventbeleving” toe te voegen, voorzien de organisatoren voor elke loper aan de startplaats een borstnummer in valentijn-lay-out en aan de aankomst een leuke goodiebag. De Love Bike & Run was een festijn van galanterieën en verwennerijen, dus blijven de deelnemers ook aan de start- en aankomstlokatie van de Love Run hoffelijk door met mondmasker voldoende afstand te houden van de andere lopers. 

Inschrijvingsgeld integraal voor aankoop rijwielen voor senioren en personen met een beperking 

De Love Run wil in deze bizarre tijden ook een signaal zijn van sociale verbondenheid. Met de omvorming van de Love Bike Run naar de Love Run is het woord ‘bike’ dan wel uit de titel weggevallen, maar met het integraal schenken van het inschrijvingsgeld van € 5 aan een fonds dat fietstoestellen (o.a. duo-fietsen, rolstoelfietsen, stoelfietsen, …) aankoopt voor de lokale woonzorgcentra en de voorzieningen voor mensen met een beperking, wil Knokke-Heist een hartverwarmend gebaar van verbondenheid stellen met een knipoog naar het WK wielrennen.  

Klik hier om je aan te melden voor de Love Run.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter