Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Prijs Fairtrade Ambassadeur uitgereikt aan Immo Van de Walle

De Trekkersgroep Fair Trade Gemeente Knokke-Heist reikte op vrijdag 12 februari 2021 de Prijs Fair Trade Ambassadeur uit. De prijs ging deze keer naar Immo Van de Walle gelegen aan de Zeedijk-Albertstrand 506 in Knokke-Heist.

Prijs Ambassadeur Fair Trade Gemeente

De Prijs Ambassadeur van Fair Trade Gemeente werd al voor de 4e maal uitgereikt, In 2019 kreeg het For Freedom Museum de prijs, In 2018 Jeugdclub ‘t Verzet en in 2017 ontving Dirk Roels, zaakvoerder van CaféCultuur, voor de 1e maal de titel FTG Ambassadeur.

Eerlijke handel gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan de lokale producenten (hier bij ons alsook in het Zuiden) wordt betaald waardoor ze een eerlijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid ...). Kortom, fair trade beoogt een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden, maar dus ook hier bij onze lokale landbouwers en eerlijke producenten. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten.

Motivatie

Immo Van de Walle is als gekend immobiliënkantoor in Knokke-Heist een vaste waarde. De zaakvoerders en het personeel gebruiken consequent Fair Trade producten bij hun contacten met klanten in verkoop, verhuur van vakantiewoningen, beleggen van vergaderingen bij syndic en relatiegeschenken. Ze doen dit heel bewust en mogen hierbij dan ook een voorbeeld zijn. Alle vrijwilligers van de FTG Trekkersgroep bleken het unaniem eens over de Ambassadeurskeuze van dit jaar. Een bijzondere oorkonde werd dan ook overhandigd en die krijgt een plaats in de kantoren van Immo Van de Walle.

Knokke-Heist doet het

De gemeente Knokke-Heist zelf draagt op een concrete manier bij tot een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden én de duurzame producent in het Noorden, hier dus. Samen met FTG-Ambassadeurs zoals Immo Van de Walle wil de trekkersgroep mensen warm blijven maken voor eerlijke handel voor lokale, duurzame, eerlijke producten met een eerlijke prijs voor de producent!

Op de foto de familie Van de Walle met de oorkonde, omringd door enkele vrijwilligers van de FTG Trekkersgroep, alles met respect voor de geldende coronamaatregelen. De volledige FTG Trekkersgroep bestaat uit: Jasmijn Cabooter, Ria Blondeel, Katleen Valcke, Christine De Meulder, Marie Devreese, Monique Delooze, An Cattoor, Sylvia De Groote, Johan Cabooter, Johan Vermeille, Jean-Pierre Wanquet, Stephan Comer, Marc Vandenbrande en Dominiek Segaert. De groep krijgt de volledige steun van het gemeentebestuur Knokke-Heist en heeft als raadgever ook schepen van Welzijn en Ontwikkelingssamenwerking Kathleen van der Hooft.

 

 

 

 

 

 

    

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter