Knokke-Heist bezoeken als toerist?

10 genomineerden maken kans op de cartoonprijs Gouden Hoed 2021

10 genomineerden maken kans op de cartoonprijs Gouden Hoed 2021

De 10 genomineerden van de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed zijn bekend. Een zeskoppige vakjury, onder leiding van tv-figuur Chris Dusauchoit, selecteerde uit ruim 2469 cartoons, de 10 kanshebbers op de geldprijs van 5000 euro en eeuwige cartoonroem. De voorzitter kreeg hiervoor professionele ondersteuning van cartoonisten Steven Degryse (Lectrr), Laura Janssens (Niet Nu Laura) en Prudence Geerts (Planet Prudence). Daarnaast mochten ook filmregisseur Jan Verheyen, snowboarder Seppe Smits en Toon Horsten (Standaard uitgeverij) oordelen over de cartoons. De jury was unaniem over de 10 laureaten die ofwel uitblonken op het vlak van tekenkwaliteit of gewoon een goede grap brachten. De winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Hoed zullen dit jaar bekend gemaakt worden begin juli 2021. 

Oudste cartoonwedstrijd ter wereld 

Knokke-Heist is voor de 60ste keer gastheer van de internationale cartoonisten en daarmee is de Gouden Hoed de oudste cartoonwedstrijd ter wereld. Na al die jaren blijkt de wedstrijd nog steeds bijzonder populair, want ruim 1173 cartoonisten uit meer dan 89 landen namen deel aan De Grote Prijs Knokke-Heist. In totaal werden er 2469 cartoons ingestuurd.  

En de genomineerden zijn... 

  • Engin Selçuk - Turkije - You are here 
  • Nahid Zamani - Iran - Ocean Pollution 
  • Tony Marchand - Zwitserland - Dauphin 
  • Jo Lieben (Fhoomp) - België - Siamees Masker 
  • Esmaeil Babaei - Iran - Correlation 
  • Doede Okkema - Nederland - King Kong 
  • Ali Miraee - Iran - Devil 
  • Philipp Sturm - Duitsland - Stay angry 
  • Takjoo Javad - Iran - Family connection 
  • Philipp Sturm - Duitsland - Narziss 

Cartoonfestival krijgt een nieuwe locatie 

Nog belangrijk nieuws: het 60ste Cartoonfestival zal vanaf dit jaar niet langer plaatsvinden in de tent aan het Heldenplein. De thematentoonstelling krijgt een nieuwe locatie in het Cultuurcentrum Scharpoord. Binnen deze multifunctionele infrastructuur zijn de mogelijkheden eindeloos en kan het Cartoonfestival nog meer inzetten op extra programmatie en randanimatie om zijn naam als familievriendelijk evenement extra uit te bouwen en in de verf te zetten. Zo zullen er bijvoorbeeld binnen het kader van het Cartoonfestival theatervoorstellingen in de schouwburg georganiseerd worden, maar kunnen jong en oud ook deelnemen aan toffe sportactiviteiten in de Scharpoordtuin of een leuke tijd beleven dankzij de creatieve workshops. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter