Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Het Rode Kruis Knokke-Heist gaat in zee met RKFC

Na een omzwerving langs sporthal De Stormmeeuw en ’t Verzet heeft Rode Kruis Knokke-Heist een definitieve en unieke locatie gevonden om in de toekomst in de deelgemeente Knokke de bloedinzamelingen te organiseren. Eerder was dit ook reeds het geval met de polyvalente zaal in de Sint-Niklaaskerk voor wat de Westkapelse gemeenschap betreft.  In samenspraak met het bestuur van Royal Knokke Football Club en met goedkeuring van het gemeentebestuur zal dit voortaan gebeuren in de hospitalityzaal van het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. 

Bloedinzameling in Westkapelle en Knokke

De eerstkomende bloedinzamelingen van Rode Kruis Knokke-Heist vinden plaats op maandag 25 januari 2021 van 16.30 tot 19.30 uur in de St-Niklaaskerk in Westkapelle en op donderdag 28 januari van 16 tot 20 uur in de hospitalityzaal van het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Wil jij ook bloed komen geven in één van deze unieke locaties? Maak dan nu snel een afspraak (verplicht) via donorportaal.rodekruis.be of het gratis nummer 0800 777 00. Voor meer informatie over bloedgeven kan je altijd terecht op www.rodekruis.be

Samenwerking tussen RKFC en Rode Kruis

“Toen de coronacrisis uitbrak moesten we snel naar grotere locaties uitkijken die voldeden aan de veiligheidsnormen’ legt verantwoordelijke bloedgeven Isabelle Boudens uit. “Het gemeentebestuur heeft ons daarin onmiddellijk bijgesprongen en sporthal De Stormmeeuw aangeboden. Omdat we ervan uitgingen dat de zaalsporten na de zomer terug zouden mogen plaatsvinden en deze zaal niet altijd ter beschikking zou zijn hebben we dan aangeklopt bij jeugdhuis ’t Verzet. Ondertussen hadden we vanuit RKFC de vraag gekregen of men iets kon betekenen voor de bloedinzamelingen van onze afdeling. Na een gesprek en rondleiding in het stadion bleek dat dit qua ligging en accommodaties perfect voldeed aan onze verwachtingen. Voldoende parkeergelegenheid, ruime zaal, dicht bij het centrum van Knokke, en niet onbelangrijk een enig zicht op het voetbalveld van de Royal Knokke Football Club en het groene park er rond.

COO Thomas Bernaert ingeschreven als bloeddonor

Ook bij de voetbalclub zelf wordt heel positief gereageerd bij monde van algemeen manager Thomas Bernaert. “We zijn ontzettend blij dat we samen met Rode Kruis Knokke-Heist dit kunnen realiseren” klinkt het bij de Chief Operating Officer (COO) van RKFC. “De samenwerking is tot nu toe ook heel vlot verlopen, en we kijken al helemaal uit naar de eerst bloedinzameling hier bij ons. Ook binnen de club gaan we naar bestuur, staf, spelers en supporters een warme oproep doen om zich massaal op te geven om bloed te komen geven. Ik heb mezelf dan ook, om een voorbeeld te stellen, ingeschreven via het donorportaal van het Rode Kruis om op 28 januari 2021 in ons eigen stadion bloed te geven” belooft Thomas Bernaert.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter