Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Verhoogde gemeentelijke subsidie voor 11.11.11

Jaarlijks voorziet het gemeentebestuur een subsidie van 2500 euro voor de werking van de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging - 11.11.11 vzw. In haar aanvraagbrief van 8 december 2020 vroeg 11.11.11. of het mogelijk is om dit keer een hogere subsidie uit te betalen. Als reden hiervoor verwijst men naar de coronapandemie in 2020 waardoor de 11.11.11.-actie dit jaar heel wat inkomsten misloopt. Het gemeentebestuur is ingegaan op dit verzoek en heeft 3500 euro, dus 1000 euro meer dan gewoonlijk, op de rekening van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging gestort. Op deze manier draagt ook Knokke-Heist zijn steentje bij om de kloof tussen Noord en Zuid te dichten.  

Changemakers ondersteunen 

De coronacrisis legt de globale ongelijkheid pijnlijk bloot. Door de stem van changemakers te versterken, wil 11.11.11 een hoopvol alternatief bieden voor een meer rechtvaardige wereld. Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter: voor mensenrechten, democratie en een planeet die blijft draaien. Meer dan ooit staan ze onder druk. Hun broodnodige werk wordt gedwarsboomd door dubieuze wetten en zelfs moord. Changemakers blijven niet bij de pakken zitten maar gaan voluit voor actie. Daarom hebben ze onze hulp nodig. 11.11.11 wil dit moment aangrijpen om uit de assen van de oude wereld een nieuwe, solidaire, maatschappij op te bouwen.  

Solidariteit: een klein gebaar met grote gevolgen 

“Solidariteit begint vaak als een klein gebaar, maar heeft grote gevolgen voor de mensen rond ons. Dat zagen we internationaal, maar ook dichter bij de deur. Dokters uit het Zuiden schoten tijdens de lockdown Italiaanse ziekenhuizen te hulp, buren hielpen elkaar, de zorg zette alles op alles. In ieder van ons schuilt een changemaker. Laat je stem horen, spreek je uit en bouw samen met ons aan de wereld van morgen” aldus de Vlaamse Noord-Zuidbeweging.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter