Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Twee splinternieuwe social media routes wijzen de weg in Knokke-Heist

Na het succes van de sociale mediaroutes voor Instagram, TikTok en LinkedIn breidt Knokke-Heist zijn aanbod verder uit met een Snapchat-route en een Strava-route. Met de nieuwe wandel- en fietsroutes voor inwoners en bezoekers kan je de gemeente van een andere kant leren kennen. Je keert sowieso met heel wat foto’s en video’s voor je sociale media (of je ouderwets fotoalbum ;)) terug naar huis. Maar ook wie minder graag voor de lens staat, kan nu z'n hart ophalen door Knokke-Heist en omstreken te verkennen via Strava. Zo is er voor ieder wat wils.

Knokke-Heist heeft een groot hart voor wielrennen en Strava
Sportief en recreatief fietsen blijft enorm belangrijk voor Knokke-Heist. De gemeente telt 13 verschillende wielerclubs met bijna 1.800 leden en ontvangt dagelijks fietsers die hun tocht uitbreiden met kunst, gastronomie en shoppen. Niet verwonderlijk dat Knokke-Heist in september het WK Wielrennen ontvangt. In aanloop daarvan lanceert de gemeente via Strava een uniek parcours. Strava blijft een van de meest populaire fietsplatformen waar je routes kan plannen en delen, sportprestaties kan bijhouden en vergelijken met anderen. Knokke-Heist creëerde dan ook een speciale Strava-route, niet toevallig in de vorm van een groot hart. De volledige rit van 70 km leidt je langs de mooiste plekjes van Knokke-Heist en van de streek. Het Strava-account van Knokke-Heist wordt constant aangevuld met nieuwe routes, dus ga zeker geregeld een kijkje nemen voor een nieuwe uitdaging.

Knokke-Heist snapt erop los 
Veel jongeren gebruiken Snapchat als manier om met elkaar te communiceren. Hier blijft jouw bericht of snap maar even zichtbaar maar de app zorgt er wel voor dat je heel creatief aan de slag kan met foto’s, video’s en gezichtsfilters. Knokke-Heist staat ook bekend om haar creativiteit. Bewijs daarvan zijn de vele kunstgaleries. Met behulp van leuke AR-filters maak je op een leuke manier kennis met kunst in Knokke-Heist! De Snapchat-route brengt je namelijk langs de meest kunstzinnige plekjes van de badplaats.

Op ontdekking met Instagram, TikTok en Linkedin
Toerisme Knokke-Heist heeft ook nieuwe, instagrammable haltes voorzien op de Instagram-route. Tijdens de TikTok-route kan je dan weer enkele nieuwe ‘challenges’ vinden. Met de LinkedIn-route kan je nog steeds meer ontdekken over het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist.  

Praktisch
Alle routes zijn te vinden op de website en via de sociale media van Knokke-Heist, vanaf begin mei naast Nederlands, ook in het Frans, Duits en Engels. Een papieren routeplan kan voor elk van de routes gratis afgehaald worden op het kantoor van Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660). Via de #myKH kan je foto’s en video’s delen om kans te maken op publicatie in het KH Magazine of op de sociale mediakanalen van Toerisme Knokke-Heist.

Alle routes op een rijtje:  

https://www.myknokke-heist.be/nl/de-instagram-route

https://www.myknokke-heist.be/nl/de-tiktok-route 

https://www.myknokke-heist.be/nl/de-snapchat-route

https://www.myknokke-heist.be/nl/de-strava-route 

https://www.myknokke-heist.be/nl/de-linkedin-route 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter