Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist een hele week in de rouw

Naar aanleiding van het overlijden van burgemeester Graaf Leopold Lippens heeft het schepencollege in zitting van zaterdag 20 februari 2021 een rouwperiode afgekondigd die duurt tot zaterdag 27 februari 2021 om 12 uur. Tot dan blijven alle vlaggen in de gemeente halfstok hangen.  

1 minuut stilte  

Op vrijdag 26 februari 2021 stipt om 12 uur wordt in het stadhuis op het Alfred Verweeplein en op diverse andere locaties in de gemeente 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de burgemeester. De vrijdagmorgen is het moment waarop Graaf Leopold Lippens altijd met zijn schepenen samenkwam om er het college voor te zitten. Het gemeentebestuur doet een oproep aan de hele bevolking om de 1 minuut stilte te respecteren. Om 12.01 uur zal de Hulpverleningszone in de Brandweerstraat de sirenes van hun voertuigen laten loeien en worden in alle kerken ook de klokken geluid ter nagedachtenis van onze burgervader.  

Rouwregister 

Het gemeentebestuur wenst iedereen de mogelijkheid te geven om naar aanleiding van het overlijden van onze burgemeester zijn/haar medeleven en steunbetuigingen neer te schrijven in een rouwregister. Dit verloopt bij voorkeur elektronisch.  Indien gewenst kunnen burgers ook hun blijken van medeleven delen in fysieke rouwregisters op volgende locaties:  

  • Stadhuis Knokke (ingang zuidkant) op het Alfred Verweeplein 
  • Sociaal Huis op het Kraaiennestplein 
  • Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 
  • Infokantoor van de dienst Toerisme Knokke op het Lichttorenplein 
  • Sint-Niklaaskerk Westkapelle  
  • Sint-Vincentiuskerk  Ramskapelle 

 

Al deze locaties zijn toegankelijk van maandag 22 februari tot vrijdag 26 februari 2021 telkens van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Het Cultuurcentrum Scharpoord en het infokantoor van Toerisme zijn ook open op zaterdag 27 februari van 10 tot 12 uur

Het tekenen van het rouwregister op deze fysieke plaatsen zal op een veilige manier georganiseerd worden. Omwille van de coronamaatregelen raadt het gemeentebestuur aan om bij voorkeur gebruik te maken van het online register.  

Inwoners herdenken burgemeester met strandbloemen 

Ondertussen hebben al heel wat inwoners de dreef die toegang verleent tot de woning van Graaf Lippens beplant met strandbloemen, windmolentjes en knuffels. In de zomer bloeit aan de Zoutelaan 248 altijd een prachtige bloemenweide. In februari zijn het dit keer kleurrijke bloemen in crêpepapier die deze intrieste week wat opfleuren.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter