Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Digitaal praatcafé Kom op tegen Kanker: angst voor herval na kanker 

Omdat heel wat praatcafés en koffiemomenten niet kunnen doorgaan wegens de coronamaatregelen, organiseert Kom op tegen Kanker een digitaal aanbod, met maandelijks een webinar (online praatcafé) met een interessant thema voor kankerpatiënten en/of hun naasten. Deze online praatcafés zijn meteen ook een goed moment voor (anoniem) lotgenotencontact. Alle webinars gebeuren via Microsoft Teams. Op donderdag 29 april 2021 om 14 uur spreekt Sarah Hauspie, oncopsycholoog in het AZ Maria Middelares in Gent over “Angst voor herval na kanker”.

Steeds meer kankerpatiënten overleven hun ziekte. Velen merken echter dat er na de strijd tegen kanker een nieuwe strijd volgt: de strijd tegen angst. Angst voor herval, angst voor uitzaaiingen. Voor velen is het dagelijkse kost. Bij elke kleine verandering die men opmerkt in het lichaam slaat de paniek toe. Het verhindert soms dat men de draad van het leven weer kan oppikken, dat men weer kan genieten, plannen durft maken. Telkens is er dat stemmetje dat zegt: “Maar wat als …”.
Tijdens dit praatcafé staat Sarah Hauspie stil bij wat angst is, hoe angst ontstaat en vooral hoe je kunt omgaan met angst voor herval. Er is ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen met lotgenoten.

Inschrijven: regionalewerking@komoptegenkanker.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter