Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Pasen in het Zwin Natuur Park van woensdag 31 maart tot en met zondag 18 april

Door de ‘vervroegde’ paasvakantie, organiseert de Provincie West-Vlaanderen vanaf woensdag 31 maart 2021 extra activiteiten in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Vanaf die dag zal het Zwin Natuur Park ook langer open zijn, tot 18 uur. De paasactiviteiten vinden plaats tot en met zondag 18 april 2021. Alle activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van het toegangsticket. Op voorhand tickets reserveren via de website is nodig door de geldende coronamaatregelen. 

Extra aanbod voor kinderen 
Voor kinderen vanaf 4 jaar is er de eierzoektocht ‘Zoek het ei zonder mama’. Kinderen kunnen aan de hand van verschillende opdrachten in het park de juiste mama voor het ei vinden. Hebben ze de zoektocht goed volbracht, dan krijgen ze een lekkere verrassing. 

Er is ook het kinderspel ‘Van wie is deze baby?’. Kinderen vanaf 6 jaar leren op basis van uiterlijke kenmerken de ouders van de verschillende kuikens te zoeken. Ze ontdekken dat een jonge vogel soms wel en soms helemaal niet op zijn ouders lijkt en maken zo op een speelse manier kennis met verschillende vogels. 

Tentoonstelling ‘Herders in de Zwinstreek’ 
Vanaf zaterdag 3 april 2021 is er ook een nieuwe buitententoonstelling, ‘Herders in de Zwinstreek. Schapers en landschap in beeld’. Al meer dan duizend jaar zijn herders actief in de Zwinstreek. Ook vandaag nog zorgen schapen op de dijken van het Zwin voor het natuurbeheer. In deze expo gaan bezoekers aan de hand van een reeks foto’s mee op pad langs de Zwinvlakte, de omringende dijken, de Kleyne Vlakte en de Damse vaart met herders van de vorige eeuw en nu. Aandachtstrekker in de expo is ‘de cavane’, een houten herdershut die in de jaren 1930 gebruikt werd in de Zwinregio. De tentoonstelling loopt tot en met 24 mei 2021. 

Activiteiten in verschillende hutten 
Verder geven Zwingidsen op verschillende plaatsen in het park (de kijkhut, de labohut en de ringhut) extra info aan de bezoekers over de fauna en flora van het natuurgebied. 
In de ringhut is er vanaf zondag 11 tot en met zaterdag 17 april 2021, in de voormiddag, een gediplomeerd vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) aan het werk. Hij ringt en weegt de trekvogels en geeft uitleg over het wetenschappelijk onderzoek van de vogeltrek. Een uitzonderlijke gelegenheid om dit soort onderzoek van dichtbij mee te volgen. 

Voor meer info: www.zwin.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter