Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Werkzaamheden Oostkerkestraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 8 maart 2021 een grondig onderhoud uit van de Koolkerkesteenweg/Oostkerkestraat N374 op het grondgebied van Damme en Knokke-Heist. Op verschillende locaties worden er beschadigde betonplaten van de rijweg en het fietspad hersteld of vervangen. De locaties worden één voor één aangepakt om de hinder voor het verkeer te spreiden. Volgens de huidige planning zitten de werken erop tegen begin juni 2021.

Beschadigde betonplaten

De N374 verkeert op verschillende plekken in slechte staat. De komende maanden voert Wegen en Verkeer een grondig onderhoud uit. Op verschillende locaties worden beschadigde betonplaten van het wegdek vernieuwd. Waar nodig worden ook de fietspaden aangepakt.

Werken in verschillende fases

Op maandag 8 maart start de aannemer ter hoogte van de Pereboomstraat op grondgebied Damme. Vanaf de week erop zijn verschillende locaties verderop de N374 richting Westkapelle (Knokke-Heist) aan de beurt. Om de duur van de werken zoveel mogelijk te beperken, wordt er op verschillende locaties tegelijkertijd gewerkt.

Beurtelings verkeer langs de werken

Het verkeer op de N374 zal grote hinder ondervinden van de werken. Ter hoogte van de locatie waar er gewerkt wordt, moet het verkeer over één rijstrook langs de werken rijden. Afhankelijk van de lengte van de werf wordt er gewerkt met tijdelijke verkeerslichten of met beurtelings verkeer. Het verkeer kan in beide richtingen gebruik maken van een omleiding via de Westkapelse Steenweg/Dudzelestraat (N376).

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter