Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Online Praatcafé Kom op Tegen Kanker: Hoe communiceren met je arts? 

Op woensdag 24 februari 2021 om 10.30 uur organiseert Kom op Tegen Kanker opnieuw een online praatcafé. Dit keer spreekt dokter Luc Debaene, voormalig huisarts en docent Communicatievaardigheden aan de Universiteit Antwerpen, over beter communiceren met je arts.   

Online praatcafé   

Omdat heel wat praatcafés en koffiemomenten niet kunnen doorgaan wegens de coronamaatregelen, organiseert Kom op tegen Kanker een digitaal aanbod, met maandelijks een webinar (online praatcafé) met een interessant thema voor kankerpatiënten en/of hun naasten. Deze online praatcafés zijn meteen ook een goed moment voor (anoniem) lotgenotencontact. Alle webinars gebeuren via Microsoft Teams.  

Echte dialoog tussen patiënt en arts  

Hoe help je als patiënt je arts om te luisteren in plaats van te horen en te dialogeren in plaats van te spreken? De klassieke eenrichtingscommunicatie van arts naar patiënt is achterhaald. De tijd is rijp om tot een echte dialoog te komen. Maar hoe pak je dat aan als patiënt? Hoe kom je tot een volwassen gesprek dat niet vertrekt vanuit ontzag en onderdanigheid maar vanuit wederzijds respect?  

Dokter Luc Debaene is gespecialiseerd in dit onderwerp. Hij bouwde een hele communicatielijn uit voor studenten geneeskunde en artsen van de Universiteit Antwerpen.  

Inschrijven voor dit praatcafé kun je via regionalewerking@komoptegenkanker.be  

  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter