Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Tijdens krokusvakantie mondmaskers opnieuw verplicht op de zeedijk

Na overleg met alle kustburgemeesters heeft de gouverneur een nieuw politiebesluit uitgevaardigd waarbij tijdens de krokusvakantie het dragen van een mondmasker weer verplicht wordt binnen de bebouwde kom van de zeedijk langs de hele Belgische kust. Voor Knokke-Heist betekent dat vanaf zaterdag 13 februari tot zondag 21 februari 2021 de mondmaskerplicht op de zeedijk weer wettelijk verplicht wordt vanaf Heist West tot aan De Haas in het Zwin.  

Uitzondering voor sporters en bij zware fysieke inspanningen

Deze verplichting geldt enkel voor wandelaars en niet voor fietsers, joggers en andere sporters. Ook personen die beroepshalve zwaar fysiek werk verrichten, zijn vrijgesteld om een mondmasker te dragen. Je mag ook eventjes je masker afzetten om te eten, drinken, roken/vapen, je neus te snuiten en te liplezen voor personen met een auditieve beperking.  

Mondmasker verplicht op drukke plaatsen

Naast de zeedijk, is het dragen van een mondmasker in Knokke-Heist ook 24 uur op 24 verplicht in alle rode parkeerzones (op het voetpad aangeduid met rode bolvormige stickers). Op alle plaatsen waar kinderen en jongeren afgehaald worden (scholen, jeugd- en sportcentra...) en overal waar er wachtrijen ontstaan (bakkerijen, slagerijen en andere voedingszaken...) is het beschermen van mond en neus eveneens verplicht.  

Sjaal, nekwarmer en bandana zijn geen mondmasker

Sowieso is iedereen vanaf 13 jaar verplicht om steeds een chirurgisch of stoffen masker bij zich te hebben. Een sjaal, nekwarmer, bandana mogen niet langer gebruikt worden als mondmasker. De lokale politie in uniform en in burger zal de naleving van dit besluit strikt controleren.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter