Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Hoe geraak je vlot in het vaccinatiecentrum?

Op zaterdag 20 februari 2021 opende het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle zijn deuren en ondertussen kregen 650 inwoners hier hun prikje. Op woensdag 10 maart kwamen o.a. personen uit de eerstelijnszorg, politie, chauffeurs van de Mindermobielencentrale en vrijwillige medewerkers van het vaccinatiecentrum aan de beurt. In totaal staat de vaccinatieteller in Knokke-Heist op 2113, dit is 7% van de bevolking. Op vrijdag 19 en dinsdag 23 maart worden nog eens 680 personen ingeënt met AstraZenica. Op woensdagnamiddag 24 maart en donderdagmorgen 25 maart worden 620 Pfizervaccins toegediend.  

 

Ook als je niet gevaccineerd wenst te worden, verwittig het vaccinatiecentrum! 

Het is de Vlaamse overheid die bepaalt wie wanneer aan de beurt is. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccin zal een persoonlijke uitnodiging (via brief en eventueel ook via sms en/of e-mail) ontvangen met een voorstel voor een vaccinatiemoment. Ook als je niet gevaccineerd wil worden, laat dit weten aan het vaccinatiecentrum zodat andere kandidaten kunnen uitgenodigd worden en zo het vaccineren sneller verloopt. Om ervoor te zorgen dat iedereen vlot ter plaatse geraakt, leggen we hier de verschillende mogelijkheden uit. 

Met de wagen 
Parkeer de wagen op parking sportcentrum Molenhoek. Je kunt er gratis parkeren en hoeft geen blauwe schijf te leggen. Er zijn 10 parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden. Breng je iemand naar het vaccinatiecentrum, dan kun je de persoon afzetten in een daarvoor voorziene dropzone (afzetplaats). Blijf hier niet wachten, maar parkeer nadat je iemand hebt afgezet, op een daarvoor voorziene parkeerplaats. Je kunt ook terugkomen van zodra je terug wordt opgebeld door de persoon die je afzette. Voor het oppikken vragen we om te parkeren op de daarvoor voorziene parkeerplaatsen op de algemene parking van het sportcentrum.  

Met de fiets 
Op de parking van sportcentrum Molenhoek werden verschillende fietsenstallingen aangebracht die duidelijk werden aangeduid.  

Met het openbaar vervoer 
Lijn 44 Knokke-Westkapelle vertrekt vanaf Knokke Station. De bussen rijden tussen 8.50 tot 20.50 uur om het uur en de rit duurt 20 minuten. Je kunt de bus dus nemen om 8.50 uur, 9.50 uur, 10.50 uur.... De bus stopt aan de tijdelijke halte vaccinatiecentrum Molenhoek. Op 18 minuten na het uur brengt Lijn 44 je terug langs de verschillende haltes met als eindhalte Knokke Station waar je op 38 minuten na het uur arriveert. Je vindt de dienstregeling van Lijn 44 via deze link: https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn/5/944/0/44_Knokke-Westkapelle#dienstregeling  

Lijn 41 (Brugge-Knokke) met halte aan Westkapelle Dorp (ter hoogte van McDonalds Knokke) ligt op 900 meter wandelafstand van het vaccinatiecentrum. De bussen vertrekken aan het station in Knokke om 08.24 / 09.24 / 11.24 / 13.24 / 15.24 / 16.24 / 17.24 uur tot halte Dorp. De rit duurt 17 minuten.

Met de taxi 
Enkele taxibedrijven die actief zijn op grondgebied van Knokke-Heist gingen in overleg met het lokaal bestuur akkoord om een tijdelijk vast tarief van € 12 per enkele rit te hanteren voor de ritten van en naar het vaccinatiecentrum. Spreek bij het boeken van de taxi de chauffeur in kwestie aan, om na te gaan als deze het vaste tarief gebruikt. Je vindt een overzicht van de verschillende taxibedrijven via Taxi's | Toerisme Knokke-Heist (myknokke-heist.be) 

Minder Mobielen Centrale 
Ben je minder mobiel? Dan kom je misschien in aanmerking voor de diensten van de Minder Mobielen Centrale. Neem contact op via vaccinatiecentrum@knokke-heist.be of bel 0800 11 151.  

Bied een buur hulp aan 
Ken je iemand die zelf niet in het vaccinatiecentrum geraakt? Vraag hen of je kan helpen. Hulp vragen is vaak moeilijk. Niet enkel mobiliteit kan een probleem vormen, ook het bevestigen van de afspraak is niet simpel. Misschien kan jij wel vaccinatiebuddy zijn en op die manier meehelpen om aan die minimale 70% vaccinatiegraad te komen! Hou tijdens de gezamelijke rit wel rekening met volgende maatregelen: 

  • verlucht de wagen (raam op een kiertje) 
  • draag een mondmasker 
  • neem als passagier plaats achteraan de wagen  

 

Combineer! 
Je kan gerust bovenstaande opties combineren. Het belangrijkste is dat je op tijd in het vaccinatiecentrum geraakt. Neem bijvoorbeeld een taxi zodat je op tijd voor de deur van het vaccinatiecentrum wordt afgezet. Na een doorlooptijd van ongeveer 30 minuten kan je normaalgezien de reisweg naar huis starten, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. 

Voor meer info: 

www.laatjevaccineren.be  

Callcentrum vaccinatiecentrum Knokke-Heist: 0800 11 151 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter