Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Jaagpad langs Leopoldkanaal wordt hersteld

Op maandag 19 april 2021 start De Vlaamse Waterweg nv met herstellingswerken aan het jaagpad langs het Leopoldkanaal in Knokke-Heist. Het comfort voor gebruikers wordt opgevoerd. En alles vlot gaat, zijn de werken klaar tegen eind april 2021. Tijdens de werken wordt het jaagpad afgesloten voor alle verkeer. Gebruikers van het jaagpad kunnen een omleiding volgen. In het najaar worden in de berm naast het jaagpad nieuwe populieren geplant.  

Na de herstellingswerken wordt het jaagpad weer een aangename pendelroute voor zachte weggebruikers. De Vlaamse Waterweg nv pakt in totaal 2,5 kilometer jaagpad aan tussen de Sasstraat (Bistro Côte Belge) en de Zelzatebrug (Dudzelestraat). De kostprijs van de werken bedraagt 245.000 euro.

Verloop van de werken
Eerst verwijdert de aannemer het oude asfalt. Na het aanbrengen van de nieuwe onderlaag asfalt, moet de toplaag klaar zijn tegen 30 april 2021.

 

Toegankelijkheid tijdens de werken
Tijdens de werken wordt voor fietsers en voetgangers een plaatselijke omleiding voorzien in overeenstemming met de gemeente. Zij worden via de Sasstraat omgeleid over de drukke Heistlaan naar de Ramskapellestraat, de Jonckheerestraat en de Waterstraat naar de Dudzelestraat. Deze route geldt in beide richtingen. De werken zijn weersafhankelijk maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter