Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sportoase Duinenwater roept op om mee te lopen in kader van campagne“10.000 Km voor 10.000 levens”

Op zondag 21 februari 2021 roept Sportoase  -samen met enkele andere sectorgenoten- haar leden op om in alle veiligheid te komen lopen op een loopband die in de buitenlucht aan de verschillende fitnesscentra van Sportoase geplaatst wordt. Op deze manier wil Sportoase en bij uitbreiding de hele fitnesssector bewijzen dat sporten in een gezonde omgeving in alle veiligheid en met het hoogste comfort mogelijk is. Meer zelfs, sporten is een must om onze gezondheid een boost te geven.  

Belang van bewegen 

Fitte mensen zijn nu éénmaal weerbaarder en daar vechten (lopen) de deelnemers voor! Het ultieme doel van deze actie is om met alle deelnemende fitnesscentra samen 10.000 km te verzamelen en zo positief de aandacht te vestigen op het belang van beweging en de rol die fitnesscentra hierin kunnen spelen door hun veilig en kwalitatief bewegingsaanbod.  

Buiten op loopband lopen onder supervisie van Sportoasecoach 

Iedereen die dit doel wil ondersteunen kan zich telefonisch inschrijven bij Sportoase Duinenwater om komende zondag zijn of haar kilometers te lopen tussen 10 en 18 uur. Op deze manier zorgen de initiatiefnemers ervoor dat elke loper zijn/haar eigen tijdslot heeft en er te allen tijde een veilige afstand kan bewaard worden. Een Sportoasecoach zal hierbij steeds aanwezig zijn om alle veiligheidsrichtlijnen nauwgezet op te volgen zodat deze gezondheidsactie op een veilige manier buiten kan doorgaan.  

Fitness belangrijk als preventief middel tegen hart- en vaatziekten 

“Elk jaar sterven er 30.000 Belgen aan hart- en vaatziekten die gelinkt zijn aan een ongezonde levensstijl. Fitness is belangrijk als preventief middel en redt zo naar schatting 10.000 mensenlevens per jaar” aldus Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van Sportoase.  

Voor meer info: Sportoase - Duinenwater Knokke 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter