Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Allereerste online editie Nieuwjaarsconcert van Knokke-Heist meteen schot in de roos!

Omdat we bij de start van dit nieuwe jaar al zoveel mooie sociaal-culturele momenten moesten missen, besloot het gemeentebestuur van Knokke-Heist om het traditionele nieuwjaarsconcert op zondagmorgen 17 januari 2021 live en gratis tot in de huiskamer van alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers te brengen. Heb je dit cultureel spektakel gemist of wil je het graag herbeleven? Via deze link kan je wanneer het jou past het nieuwjaarsconcert opnieuw bekijken of deze ervaring delen met jouw vrienden en/of familie.

Meer dan 1000 kijkers

De voorstelling vond deze keer plaats op het podium van Cultuurcentrum Scharpoord. De wonderen van de techniek zorgden ervoor dat iedereen vanuit zijn/haar luie zetel het online concert live kon volgen. Het feit dat mensen op deze manier toch een snuifje cultuur konden opsnuiven, werd erg geapprecieerd. Wat zich weerspiegelde in het hoge aantal kijkcijfers. Meer dan 1000 mensen reserveerden afgelopen zondag een uurtje in hun agenda om te genieten van het stijlvolle nieuwjaarsconcert.  

 
Lichtklassiek programma & dans- en luchtacrobatie
Vijf topsolisten van het Vlaams Muziektheater voerden samen met een 14-koppig orkest de toeschouwer mee naar een wereld waar muziek mensen gelukkig maakt en waar dromen werkelijkheid lijken te worden. Het Vilja duo, bekend van Belgium’s Got Talent, zorgde synchroon met de muziek voor een adembenemend visueel dansspektakel. Radio 2-presentatrice Kim Debrie praatte het geheel aan elkaar.

Lovende reacties alom
Deze allereerste online editie werd enorm gesmaakt. Hieronder alvast een greep uit de positieve reacties. De lovende woorden spreken voor zich.  

“Wij hebben er ten volle van genoten, met een glaasje en een kaasje bij de hand. Het was heel professioneel gebracht.”

“Vanuit het Oost-Vlaamse Meerbeke heb ik ont-zet-tend genoten van dit heerlijk mooie concert! Wat een talenten hebben we mogen horen... Dankzij sociale media komt dat ook in mijn huiskamer, iets wat voor corona nooit mogelijk was. Heel veel dank om dit online mogelijk te maken.”

“Aan allen, zowel bij de gemeente als bij de externe partners, die rechtstreeks of onrechtstreeks aan het online Nieuwjaarsconcert van deze ochtend hebben meegewerkt: een welgemeende dankjewel!”

“Hopelijk kunnen we hier dus in januari 2022 opnieuw van genieten, zowel fysiek in het CC Scharpoord, als online voor diegenen die er om wat voor reden dan ook niet bij kunnen zijn...”

"Een pessimist ziet een probleem in elke opportuniteit. Een optimist daarentegen ziet een opportuniteit in elk probleem! Jullie zijn dus duidelijk ook optimisten. Bedankt aan allen en vooral… doe zo voort!”

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter