Knokke-Heist bezoeken als toerist?

90 kilometer per uur in bebouwde kom tijdens flitsmarathon

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de flitsmarathon op woensdag 21 april 2021 de snelheid van 689 wagens. In totaal reden 104 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 90 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Het politieteam trok zijn rijbewijs meteen in. De bestuurder moet zich voor zijn roekeloos rijgedrag verantwoorden voor de politierechter. Ook een minderjarige bromfietser moet voor de politierechter verschijnen omdat hij te snel reed.

De politie zette in totaal zestien bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden veertien hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter