Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe handelszaak: The Boutique Gallery 

De Kustlaan telt een nieuwe kunstgalerij. In april opende The Boutique Gallery een tweede vaste galerij in het hartje van het Zoute naast hun vaste stek in Sint-Martens-Latem. Uitbaters Ellen Christiaen en William Vaesen hadden reeds enkele jaren een zomerpop-up in de Kustlaan en zijn enthousiast om nu vast meer plaats te geven aan hun selectie hedendaagse kunstwerken. “Wij geloven dat je moet verliefd worden op een kunstwerk”, vertelt Ellen. “Kunst is emotie. Dat proberen we terug te brengen in ons aanbod”.

De naam van de zaak (‘Boutique’) verwijst naar de persoonlijke aanpak voor zowel klanten als kunstenaars. Het koppel startte vijf jaar geleden hun kunstavontuur in Kaapstad en reisde sindsdien de wereld af op zoek naar kunstwerken die dat tikkeltje meer hebben. Hun aanbod bestaat dan ook uit werken van kunstenaars uit alle hoeken van de wereld; van Kaapstad tot Texas, van Los Angeles tot Londen maar ook van Oostende tot Amsterdam.

Zo brengt The Boutique Gallery al jaren de kunst in het televisieprogramma ‘Het Huis’. De onthulling van het portret van Kevin de Bruyne’s vrouw in glasmozaïek door Isabelle Scheltjens vond plaats in de galerij in Sint-Martens-Latem. In de vestiging te Knokke loopt momenteel een groepstentoonstelling met Olivier Pauwels, Isabelle Scheltjens, Guy du Toit, Samuel Allerton,… Ook de kunstdonuts met Knokke erop zijn zeer gegeerd.

The Boutique Gallery is geopend van donderdag t.e.m. maandag in de Kustlaan 255, 8300 Knokke-  Heist.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter