Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Maart is Jeugdboekenmaand

Maart wordt één groot boekenfeest, want dan wordt de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Gezien de klassen dit jaar niet naar de bib mogen komen, maakte het jeugdteam een letterpretpakket met superleuke zoekopdrachten voor alle lagere scholen. Maar ook in de bib zelf gaat deze jubileumeditie niet onopgemerkt voorbij. Kinderen kunnen zich deze maand laten verrassen met een feestelijk ingepakt boek. Kom er eentje uitzoeken in de bib en zet het op je kaart. Thuis pak je het boek uit en … je leesfeestje kan beginnen! Is je boek uitgelezen, lever hem dan terug in en kies gerust een nieuwe.  

Wedstrijd 

Met de slogan 'Lezen is een feest' wil ook de bib van Knokke-Heist van 1 tot 31 maart 2021 het leesplezier uitgebreid vieren. Want lezen is een feest! Luisteren is een feest! Schrijven is een feest. Om een halve eeuw Jeugdboekenmaand extra in de kijker te zetten wordt een leuke wedstrijd op touw gezet. Maak een feestelijke foto of een vrolijk filmpje van jezelf met jouw favoriete boek. Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van één van de leden van het feestcomité aan je klas of bib! Stuur je foto of filmpje hier in. Lezers uit Knokke-Heist kunnen bovendien ook een exemplaar van het fantastische zoekboek Alfabet van Charlotte Dematons winnen. 

Ook in bib Heist wordt gevierd 
In maart viert de bib van Heist dubbel feest. Binnen en buiten! Begin al maar te juichen! 
Tijdens de jeugdboekenmaand wordt er iedere vrijdag een ander boek of aspect van lezen in de kijker gezet. Letterlijk in de kijker, want het raam aan de voorzijde van de bib wordt aangekleed met een leesmoment, zoekopdracht of een verrassend boekweetje. 
Tijdens het feest dat lezen heet is iedereen altijd welkom in de bib. Kom de rijke collectie ontdekken tijdens de openingsuren. Ga je leeshonger buiten de openingsuren stillen met de boeken die aan het raam in de kijker en in het zonnetje staan. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter