Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ook vlaggen in Damme hangen halfstok voor burgemeester Graaf Leopold Lippens

Op vrijdag 26 februari 2021 om 12 uur wordt in heel Knokke-Heist een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het overlijden van burgemeester Graaf Leopold Lippens. Daarna zullen als eresaluut de sirenes van de veiligheids- en hulpdiensten loeien en de klokken in alle deelgemeenten luiden.  

Ook in Damme hangen vandaag de vlaggen aan de officiële gebouwen halfstok als rouwbetuiging bij het overlijden van burgemeester Graaf Leopold Lippens. Damme en Knokke-Heist hebben een goede verstandhouding en zijn via de gezamenlijke politiezone met elkaar verwant. Burgemeester Lippens was trouwens voorzitter van de Politiezone Damme/Knokke-Heist.   

“Burgemeester Graaf Leopold Lippens was een monument, niet alleen voor Knokke-Heist maar voor de hele regio”, zegt burgemeester Joachim Coens. “Veel inwoners van Damme leven mee. Als stadsbestuur zijn we de Knokke-Heistse burgemeester ook erkentelijk. We delen mee in het verdriet van onze buurgemeente. Ook wij hebben enkele jaren geleden ervaren wat het betekent om afscheid te moeten nemen van een burgemeester in functie”, aldus de Damse burgemeester. 

(foto: Burgemeester Graaf Leopold Lippens met wijlen burgemeester Dirk Bisschop van Damme) 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter