Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Overzetactie voor padden en kikkers

Zoals elk jaar helpen vrijwilligers de eerste padden, kikkers en salamanders veilig over de Bos- en Eikenlaan richting de voortplantingspoelen. In vergelijking met vorig jaar gaat het voorlopig nog niet om grote aantallen omdat het op dit moment nog te droog is in het bos. Maar de vooruitzichten zien er goed uit. Door het uitzonderlijk warme weer en de lichte neerslag deze voorbije nacht, belooft het als amfibie echt een weekendje te worden om op vrijersvoeten te gaan.  

Warme oproep aan autobestuurders 

Daarom deze warme oproep van Stefaan Brinckman van Natuurpunt Knokke-Heist naar alle autobestuurders: “Rij een beetje trager in gebieden waar de padden oversteken, niet alleen het Blinckaertduinbos maar ook de Zoutelaan en in de omgeving van Duinenwater en Heulebrug zijn trekkende kikkers en padden gemeld”, aldus de Natuurpuntvoorzitter.  

Natuurpunt plant overzetactie 

In het Blinckaertduinbos staat nu bijna 1 km afrastering met om de 25 meter emmers om de beestjes op te vangen. Wie tijdens de dag daar voorbijwandelt, zal zien dat in elke emmer een takje zit. Dit is om andere beestjes (zoals muizen) de kans te geven om uit de emmer te ontsnappen. Gelieve dit takje dus in het recipiënt te laten zitten! 

Vrijwilligers gezocht 

Voor diegenen die zich geroepen voelen: draag voor je eigen veiligheid een fluohesje (verplicht). Ook warme en waterdichte kledij, een propere emmer (zonder detergenten) en een zaklamp kunnen van pas komen. Wie wil kan zijn gegevens doorgeven via paddenoverzet@gmail.com. Dan krijg je steeds de laatste updates van de overzet door.  

Wie van nature ongeduldig is, kan zich ondertussen op de website van Natuurpunt al opwarmen met een quiz of zijn kennis bijschaven op deze pagina met vele interessante weetjes over onze inheemse amfibieën. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter