Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gemeentebestuur, VDAB en Horeca Forma werkten actieplan uit om vacatures in de plaatselijke horecazaken van Knokke-Heist sneller in te vullen

Er zijn momenteel meerdere vacatures voor kelner en zaalmedewerker in Knokke – Heist. De reserve aan beschikbare en gekwalificeerde werkzoekenden voor deze jobs is echter beperkt. Om hieraan tegemoet te komen heeft op initiatief van schepen van Kathleen van der Hooft de gemeentelijke dienst Tewerkstelling een overleg georganiseerd met de VDAB en Horeca Forma.

Tijdens deze bespreking blijkt dat er enerzijds nood is aan sensibilisering van de werkgevers om vacatures bekend te maken en door te sturen aan VDAB zodat er duidelijk zicht komt op de nood. De VDAB kan dan ook maatgericht en individueel ondersteunen. Anderzijds is het belangrijk dat werkzoekenden en andere geschikte kandidaten gesensibiliseerd worden om te kiezen voor de horecasector. Ten slotte zijn er opleidingsnoden op het vlak van techniciteit (basis zaal), taal (zowel Nederlands als Frans) als voorkomen en attitude.

Gratis opleidingen
Op donderdag 17 juni organiseert Horeca Forma in het Cultuurcentrum Scharpoord alvast 2 gratis infosessies voor kandidaten die willen weten wat werken in de horeca is, zowel voor werkzoekende, flexijobber als voor vaste kracht. Op vrijdag 25 juni voorziet de VDAB de ééndaagse workshop “Helpende hand in de horeca”. De VDAB onderzoekt momenteel of een taalbad Frans voor horecapersoneel nog kan worden aangeboden.

Oproep aan de werkgevers in de horeca
Via de digitale nieuwsbrief van de dienst Lokale Economie werden de plaatselijke horeca-uitbaters aangespoord om hun vacatures op de website van de VDAB te plaatsen. Werkgevers kunnen de login hiervoor hier aanvragen. Hoe alles in zijn werk gaat, kun je bekijken in dit instructiefilmpje. Je kan ook bellen naar 0800 30 700 of mailen naar vacatures@vdab.be
Horecawerkgevers die een enthousiaste maar minder ervaren kandidaat gevonden hebben kunnen hem/haar alle kneepjes van het vak leren met een zeer voordelige individuele beroepsopleiding (IBO).

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter