Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe handelszaak : Yogasthana

In de Jan Devischstraat 1 A heropende Marianne Coudere sinds 1 maart 2021 haar onderneming Yogasthana waar ze therapeutische yoga en Ayurveda geeft voor kankerpatiënten en personen met post-traumatische stress. De Knokse had vroeger ondernemingen in Brugge maar bewandelt nu een ander pad na haar eigen ervaringen met borstkanker. De praktijk werd volledig gerenoveerd tijdens haar chemotherapie.  Yogasthana is een combinatie van 2 woorden Yoga & sthan. Sthan betekent plaats of oord. Het is een plaats waar yoga toegepast wordt in zijn meest authentieke vorm. 
 

Verbeteren van fysieke en mentale gezondheid 

Marianne biedt sessies op maat, gericht op het ontwikkelen van (levens) vaardigheden die bijdragen aan het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid. Deze sessies zijn gebaseerd op een uitgebalanceerde cocktail van oude wijsheden, wetenschappen en filosofieën zoals yoga, ayurveda en modern westers medisch onderzoek. Op basis van haar persoonlijke ervaringen als kankerpatiënt, biedt ze unieke inzichten in hoe de best mogelijke kwaliteit van leven kan worden bereikt tijdens en na behandelingen, en in het omgaan met uitdagende gezondheidsproblemen in het algemeen. 

Ondersteuning van zwaar getraumatiseerde vluchtelingen 
Als internationaal gecertificeerde yogaleraar, Svastha Yoga therapeut en Ayurvedisch therapeut, met meer dan 30 jaar ervaring en internationale training, combineert ze yoga, spirituele en bewuste praktijken tot een holistische benadering van genezing. Ze biedt één-op-één sessies met herstellende patiënten en geeft lerarenopleidingen aan gecertificeerde yogadocenten en yogatherapeuten die werken met kankerpatiënten. 
Als vrijwilliger ondersteunt ze sinds vele jaren zwaar getraumatiseerde vluchtelingen in individuele sessies. Met details en veel aandacht voor holistische gezondheidsverbeteringscapaciteiten die worden opgebouwd, bieden spirituele en bewuste oefeningen diepe stilte en helderheid in de geest. Met de vaardigheid die wordt opgebouwd, krijgen mensen een diep inzicht in hun doel, levenswaarden, persoonlijke levenskwaliteit.  

Na destructieve ervaringen opnieuw levensperspectief bieden 
“Mijn benadering die gebaseerd is op een gezonde cocktail van hedendaags wetenschappelijk onderzoek en eeuwenoude oosterse wijsheden van yoga en Ayurveda is complementair met de bestaande medische benaderingen. Het verschil ligt vooral in de aandacht van het opbouwende, herstellende en levenskwaliteit. Door de aangeleerde technieken in praktijk te brengen ervaart de patiënt dat zij/hij hun leven, lichaam en geest weer in eigen handen kan nemen en dat er weer een levensperspectief is. De ervaring van de diagnose, over behandelingen (chemo, immunotherapie, radiotherapie en andere) en de bijhorende nevenwerkingen zijn vooral destructieve ervaringen. Met mijn aanpak ga ik vooral ondersteunen naar empowering” aldus Marianne.  

Voor alle info: www.yogasthana.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter