Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De Provincie West-Vlaanderen subsidieert 3 toeristische privéprojecten in Knokke-Heist

De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer reikten aan 61 toeristische spelers uit de private sector subsidies uit voor innovatieve, belevingsvolle en duurzame projecten die een meerwaarde bieden voor het toerisme in West-Vlaanderen. In totaal gaat het om een bedrag van 1,2 miljoen euro. In Knokke-Heist gaat het om Hotel St. Pol in de Bronlaan, Hotel Britannia in de Elizabetlaan en Holiday Village in de Natiënlaan.

Hotel St.-Pol
Hotel St.-Pol kreeg een subsidie voor het binnentrekken van het Zwin in het hotel. Uitbater Robin Schlüter realiseerde dit aan de hand van een muurschildering op het terras, in de gang en ontbijtruimte. Hij voorziet in zijn logies ook een belevenisbord, een duurzame bijenkast, een schatkaart op familiekamers, een informatieve rusthoek aan de fietsenstalling en een videoscherm aan de receptie.

Hotel Britannia
Stefaan Van Hollebeke kreeg een toelage voor de installatie van 5 intelligente laadstations en beveiligde staanplaatsen voor 10 (elektrische) fietsen. Hij zorgde met waterdoorlaatbare materialen ook voor de reductie van de verharding achteraan het gebouw en voorzag zijn hotel met nieuwe isolatie.

Holiday Village
Vanaf juli kan je op de glamping van Holiday Village overnachten in 4 gigantische safaritenten waar een gezin met 5 personen comfortabel kan verblijven. Verwarming, sanitair én een extra verdieping: de nieuwe accommodaties hebben het allemaal.   Met het Nomad-concept verlengt Holiday Village het zomerseizoen. Dankzij de waterpomp kun je de temperatuur binnenin regelen en ook in het putje van de winter logeren in een luxueuze villatent.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter