Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Extra activiteiten in krokusvakantie in het Zwin Natuur Park

Tijdens de krokusvakantie, van zaterdag 13 tot en met zondag 21 februari 2021, is er in het Zwin Natuur Park een extra aanbod voorzien voor groot en klein. Hierbij wordt rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen. Vooraf reserveren via de website is verplicht. 

Ooievaar op vrijersvoeten 

Het Zwin Natuur Park neemt tijdens de krokusvakantie deel aan ‘Krokuskriebels’, een actie van de Gezinsbond met activiteiten op maat van gezinnen met kinderen én jongeren (van 0 tot 14 jaar). In het kader van deze actie kunnen gezinnen in hun bubbel deelnemen aan de nieuwe zoektocht ‘Ooievaar op vrijersvoeten’. Ze gaan op zoek naar hints die verstopt zitten in het park of te vinden zijn via de eigen smartphone en de Erfgoed-app. Aan de hand van de hints helpen ze het stoere ooievaarsmannetje Ronny om zijn droompartner te vinden. 

Extra buitenaanbod 

Het huttenparcours in het park staat de hele week helemaal in het teken van valentijn en de liefde. Gidsen staan klaar om de bezoekers alles te vertellen over de romantische kuren van vogels, hun liefdesnestjes en de verschillende soorten nestkastjes. Aan de kijkhut of kijkwand kunnen de vogels op en rond de broedeilanden bewonderd worden dankzij de extra telescopen. Zwingidsen geven  extra uitleg. Aan de labohut worden zaden, veren en andere kleine natuurobjecten onderzocht. Kinderen kunnen deelnemen aan een vogelmemory en de passende vogelpaartjes zoeken of luisteren naar het ontroerende verhaal ‘Hopeloos verliefd’. Het extra aanbod is inbegrepen in de toegangsprijs. Voor leden van de Gezinsbond is er een verminderde toegangsprijs. 

Praktisch – Valentijn in Zwin Natuur Park 

Data: van zaterdag 13  t.e.m. zondag 21 februari, van 10.00 tot 16.30 uur 
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro 
 
Leden gezinsbond (enkel op vertoon van de lidkaart): 
Volwassenen  € 7 
Kinderen en jongeren t.e.m. 14 jaar: gratis 
Jongeren 15 – 17 jaar: 5 euro 

Vooraf reserveren is verplicht. Zwinshop en Zwinbistro: de Zwinshop is open. Online bestellen en ter plaatse afhalen en betalen kan ook. De Zwinbistro The Shelter biedt afhaalmaaltijden aan. 
 

Voor alle info: www.zwin.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter