Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist zoekt tuinambassadeurs die ecologisch hun tuin onderhouden

Sinds 1 januari 2021 heeft het gemeentebestuur beslist dat het gebruik van pesticiden verboden is in de privétuinen in Knokke-Heist. Alleen de professionele land -en tuinbouw mogen nog pesticiden gebruiken. Deze beslissing is genomen op basis van wetenschappelijk onderzoek én ter bescherming van ons leefmilieu en de gezondheid van de mens.   

Spijtig genoeg is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen nog altijd door veel mensen ingeburgerd. Maar het kan ook anders. Daarom is Knokke-Heist op zoek naar mensen die ecologisch hun tuin onderhouden zonder pesticiden en hun verhaal kwijtwillen.   

Ben jij een professionele tuinaannemer, syndicus die tuinaannemers in dienst neemt, privaat of hobbytuinier die ecologisch de tuin onderhoudt? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Als jij jouw visie en tips met ons wil delen, mail dan voor 22 februari 2021 naar sara.cazzetta@knokke-heist.be.   

Maak De Bij Blij  

Vanwege de nieuwe wetgeving in Knokke-Heist is een communicatiecampagne op poten gesteld. De communicatiecampagne ‘Maak De Bij Blij’ streeft ernaar om de inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers van Knokke-Heist te sensibiliseren om de bij blij te maken en geen gebruik te maken van pesticiden. Voor meer informatie raadpleeg de pagina: https://www.knokke-heist.be/maakdebijblij 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter