Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Cultuurcentrum bracht concert Willy Sommers via livestream naar onze zorginstellingen

Op dinsdag 9 maart 2021 bracht Willy Sommers de wervelende show “Sommers of 69” via livestream. 26 cultuurhuizen sloegen de handen in elkaar met meer dan 80 woonzorgcentra en andere zorginstellingen verspreid over Vlaanderen. Dankzij de samenwerking van het Cultuurcentrum Knokke-Heist met de zorginstellingen genoten de bewoners volop mee van de voorstelling. 

Cultuurbeleving in coronatijden 

In Knokke-Heist werd er gestreamd naar WZC Noordhinder, WZC OLV van Troost, WZC Lindenhove, WZC Olvo, WZC Belle Epoque, Dienstencentrum Den Hoek, dagcentra Het Baken en het Boothuis. Ook de patiënten van AZ Zeno kregen de kans om mee te kijken. Met dit initiatief wil Cultuurcentrum Knokke-Heist de kans geven aan oudere, minder mobiele senioren om te genieten van een culturele voorstelling. Zij kunnen op deze manier een optreden bijwonen, want ook in deze coronatijden blijft cultuurbeleving belangrijk. Tegelijk krijgt het Cultuurcentrum de kans om kennis te maken met een minder mobiel publiek in het woonzorgcentrum, dat het anders moeilijk bereikt. 

Samenwerking tussen cultuurcentra en zorginstellingen 

Het Liers Cultuurcentrum organiseerde het optreden en van daaruit werd het live optreden in samenwerking met meerdere cultuurcentra gestreamd naar verschillende woonzorgcentra en andere zorginstellingen. Het Cultuurcentrum en de zorginstellingen verzorgden de cultuurbeleving van het publiek op afstand en gebruikten hun expertise om bij te dragen aan de totaalbeleving en de sfeercreatie. Het cultuurcentrum ondersteunde het woonzorgcentrum in technische faciliteiten. 

Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) is initiatiefnemer van dit livestreamaanbod voor Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen naar woonzorgcentra en ziekenhuizen in Vlaanderen. 

Willy Sommers “Sommers of 69” 

De zomer van 69 kan niet lang genoeg duren voor Willy Sommers en de zijnen. De tour ‘Sommers of 69’ brengt je terug naar 1969 en the summer of love. Hij grijpt terug naar zijn vroegste inspiratiebronnen: de songs die hij dat jaar coverde met The Yeats. Denk aan ‘Sugar, Sugar’ van The Archies, ‘Those Were The Days’ van Mary Hopkin en ‘Sorry Suzanne’ van The Hollies. Willy vergeet natuurlijk evenmin zijn eigen halve eeuw greatest hits niet. 'Sommers of 69' is een muzikale throwback naar 1969 en de summer of love. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter