Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lokale politie lanceert online afsprakensysteem voor niet-dringende aangiftes

De lokale politie Damme/Knokke-Heist start vanaf maandag 17 mei 2021 met een online afsprakensysteem voor niet-dringende aangiftes in het politiecentrum in Knokke-Heist. Via de politiewebsite maak je als burger snel en eenvoudig een online afspraak. Wie geen toegang heeft tot het internet of twijfelt over zijn aangifte, kan elke weekdag tussen 7 en 21 uur telefonisch een afspraak maken bij een onthaalmedewerker op het nummer +32 50 619 619.

Online afspraak maken

Hoe kan je snel en eenvoudig een online afspraak maken?

  • Surf naar politie.be/5446.
  • Klik rechts op de pagina op het item Een afspraak maken.
  • Selecteer het type afspraak dat je wenst te maken.

Opgelet! Selecteer slechts een type per afspraak. Wil je bijvoorbeeld een aangifte doen van het verlies van je portefeuille, maar wil je ook een beschadiging aan je wagen aangeven? Maak dan twee aparte afspraken.

  • Selecteer het tijdstip.
  • Vul je persoonlijke gegevens in.

Opgelet! Geef je een mailadres op, dan ontvang je na het maken van de afspraak een bevestigingsmail. In deze mail staat ook welke documenten je naar de aangifte moet meebrengen.

Het is eerst enkel mogelijk een online afspraak te maken voor een aangifte in het politiecentrum in de Van Steenestraat 10 in Knokke-Heist. In een tweede fase volgt de uitrol naar de wijkposten in Heist en Damme.

Voordelen

Het politieteam lanceert het online afsprakensysteem omdat het voor zowel de burger als politiemedewerker verschillende voordelen biedt. Dankzij het systeem worden lange wachttijden vermeden, is de burger op een moment naar keuze snel geholpen, en kunnen zowel de burger als politiemedewerker zich goed voorbereiden op de aangifte.

Dringende politiehulp

Het online afsprakensysteem kan enkel gebruikt worden voor niet-dringende aangiftes. Wie dringend politiehulp nodig heeft, contacteert het politieteam via het noodnummer 112 of +32 50 619 619. Beide nummers zijn de klok rond bereikbaar.

De socialemediakanalen van de lokale politie zijn niet geschikt om dringende politiehulp te vragen. Ook met niet-dringende vragen kun je vanaf maandag 17 mei 2021 terecht op het lokale alarmnummer +32 50 619 619. Het keuzemenu geeft je de mogelijkheid om de dringendheid van hun oproep te bepalen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter