Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gene Bervoets schittert in nieuw seizoen Beau Séjour: waarom dwaalt ex-marinecommandant Maurice na zijn dood nog rond aan onze Oostkust?

Nadat heel Vlaanderen overstag ging voor het eerste seizoen van Beau Séjour - en de reeks ook internationaal hoge toppen scheerde - kunnen kijkers zich klaarmaken voor opnieuw een brok spanning en mysterie op zondagavond, want vanaf 31 januari 2021 is het tweede seizoen van de reeks te zien op Eén. De fictiereeks van productiehuis De Mensen draait deze keer rond een gewezen marinecommandant. De opnames voor de reeks vonden grotendeels in Zeebrugge plaats, dat het decor vormt voor het grootste deel van de reeks. Ook de Marine en het gemeentebestuur van Knokke-Heist verleenden hun medewerking aan de reeks. In Knokke-Heist vonden o.a. opnames plaats in de Rondeweg in Duinbergen en in de Keuvelhoekstraat en Diksmuidestraat in Knokke.   

Topcast 

De tv-thriller kent een topcast met naast Gene Bervoets in de hoofdrol ook Lize Feryn, Emilie De Roo, Katelijne Verbeke, Greet Verstraete, Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt en Janne Desmet. Het scenario is geschreven door Sanne Nuyens (Beau Séjour, De twaalf) en Roel Mondelaers (Welp, Plan Bart) naar een idee van Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf). Regisseurs zijn net als bij het eerste seizoen Nathalie Basteyns (Façades, Clan) en Kaat Beels (Tabula rasa, Façades, Clan). 

IJzersterk concept blijft onveranderd 

Het ijzersterke concept van het eerste seizoen van Beau Séjour blijft onveranderd: ook deze keer volgen de kijkers een hoofdpersonage dat als dode zijn eigen overlijden onderzoekt om te achterhalen wat er precies gebeurd is. In dit tweede seizoen wil Maurice Teirlinck te weten komen waarom hij hier nog steeds ronddwaalt en niet in vrede mag rusten. Is hij nog hier om een reden? Het verhaal van het nieuwe seizoen speelt zich af in een volledig nieuwe omgeving met nieuwe personages en een andere verhaallijn. De plaats delict dit seizoen? Die heet nog steeds Beau Séjour, alleen is dat nu niet de naam van een hotel maar van een zeilboot. 

Gene Bervoets (Maurice Teirlinck): “Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour klopt alles. Het schitterend originele idee van het eerste seizoen is zo uitgepuurd dat het een andere dimensie krijgt in deze nieuwe reeks. Het is letterlijk larger than life. Het personage van Maurice is om je duimen en vingers van af te likken. Alles zit erin: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf. Deze rol was voor mij een oefening in, en een poging tot verdwijnen. Ik hoop dat ik daarin geslaagd ben.” 

Olivier Goris, netmanager Eén: "Bij de eerste reeks van Beau Séjour voelden we meteen dat we iets uniek in handen hadden.  Een ijzersterke cast, een schitterende sfeerschepping en een verhaal dat we hier in Vlaanderen nog niet eerder hadden gezien. We kijken dan ook geweldig uit naar dit tweede seizoen, dat volledig op zichzelf staat met een gloednieuw verhaal en andere gezichten, maar diezelfde ijzersterke ingrediënten heeft. Het is opnieuw een heel straffe reeks geworden, waar het elke zondagavond naar uitkijken wordt." 

Pieter Van Huyck (producent, De Mensen): “Het is fantastisch dat we met nagenoeg hetzelfde team konden verder bouwen aan de wereld van Beau Séjour. Deze keer is de 'Beau Séjour' een zeilboot. Maar de hoofdingrediënten zijn gebleven: ontroering, spanning en een heel eigen sfeer qua beeld en geluid. We zijn ook trots dat we kunnen aankondigen dat naast Eén ook ARTE in Frankrijk en Duitsland en NPO in Nederland de reeks zullen uitzenden.” 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter