Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geniet van honderden woorden positiviteit geschreven door Knokke-Heistenaars en Knokke-Heist-liefhebbers

Symbolisch is de winter het seizoen waarin warmte opgezocht en geschonken wordt. Dit jaar hebben we er met zijn allen ongetwijfeld meer dan ooit nood aan. Aan warmte. Aan hartelijkheid. Aan knusse woorden die kracht geven.   

Project 100 woorden positiviteit  

Bibliotheek Knokke-Heist nam vanuit haar huis vol verhalen en wondermooie zinnen het initiatief om warme woorden te verzamelen. Woorden geschreven door bewoners, tweedeverblijvers en bezoekers van Knokke-Heist. De opdracht was kort: schrijf iets positief met maximaal 100 woorden. De respons was groot. De enthousiaste reacties als het ware nog groter.   

Blue Monday 
Alle ingestuurde gedichten, groot en klein, werden verzameld in een artistieke bundel die, als het drukproces volgens plan verloopt, vanaf maandag 18 januari 2021 gratis verkrijgbaar is in Bib Scharpoord en haar filialen in Heist en Westkapelle, het toerismekantoor op het Lichttorenplein en in het stadhuis op het Alfred Verweeplein. Deze uitgavedatum werd niet zomaar uitgekozen: op 18 januari is het namelijk weer Blue Monday, de meest sombere dag van het jaar. Hiermee wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de ernst van een depressie, maar ook voor iedereen die zich in deze uitzonderlijke periode somber voelt.   

Met warme woorden elkaar steunen 

De gevarieerde inhoud van de poëziebundel ’100 woorden positiviteit’ is wondermooi omdat het laat voelen dat ieder vanuit volle oprechtheid schreef. Op een eigen authentieke en spontane manier. Geniet ervan. Ervaar een glimlach. Met warme woorden steunen we elkaar. Er komt een nieuw hoofdstuk. Dat maakt het waard om vol te houden! 

Lyrisch antidotum bij dipjes in sombere dagen 

De rooskleurige poëziebundel 100 woorden positiviteit werd gedrukt op 500 exemplaren. Wacht dus niet te lang na Blauwe Maandag om deze beperkte uitgave in huis te halen en te koesteren als een kostbaar lyrisch antidotum bij eventuele dipjes in sombere dagen.... 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter