Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zet je huisafval zo laat mogelijk buiten tijdens het WK

Het gemeentebestuur en AGSO Knokke-Heist willen voor een propere badplaats gaan tijdens het WK wielrennen van 18 t.e.m. 22 september 2021. De organisatie, de gemeentelijke diensten en vele vrijwilligers zetten zich in om al het afval zo vlug mogelijk te verwijderen. Sowieso mag het huishoudelijk afval niet voor 18.30 uur op de avond van de inzameling aangeboden worden. Er wordt opgeroepen om het huisafval (rest, P+MD, papier) tijdens het WK zo laat mogelijk buiten te zetten. Zo houden we samen de gemeente netjes, ook tijdens grote evenementen.

Woon je langs het parcours en staan er nadarafsluitingen voor de deur? Plaats de vuilniszakken aan de kant van het voetpad en bij voorkeur zo dicht mogelijk tegen de gevel.

Plog of plandel tijdens het WK en hou zo onze gemeente netjes

Sinds ruim 10 jaar worden er jaarlijks acties gehouden in Knokke-Heist om zwerfvuil op te ruimen. Dit zowel op het strand, maar ook in parken, bossen, plantsoenen en langs wegen en wegbermen. De laatste jaren zijn er meer en meer personen en gezinnen, die op eigen initiatief hun dagelijkse of wekelijks ronde doen om zwerfvuil uit de natuur te verwijderen. Ook wel bekend als ‘plogging’: joggen en terwijl afval opruimen. Voor wie het liever wat rustiger aandoet, kan gewapend met een afvalzak aan ‘trashwalking’ of ‘plandelen’ doen: de wandelvariant van ploggen.

Vrijwilligers die langs de straten van Knokke-Heist het zwerfvuil oprapen, juicht de gemeente Knokke-Heist alleen maar toe. Via de app van WePlog kan je steeds je activiteiten registreren.

Wie zin heeft om zijn/haar steentje bij te dragen en live te genieten van het WK Wielrennen, aarzel dan niet om te ploggen of te plandelen langs het parcours van het WK.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter