Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Online theater "Theeceremonie #6 THEE" met Sien Van Maele

Op woensdag 24 februari 2021 van 20.30 tot 21.15 uur organiseert het Cultuurcentrum online theater met actrice Sien Van Maele. In #6 thee begeleidt Sien je in groep door een theeritueel. Kan de rust van deze theeceremonie ons helpen om onze donkere gedachten te bedwingen? Kunnen we via een theeceremonie rouwen om de dingen die we verloren hebben? Tijdens het maken van #6 thee werd Sien geconfronteerd met het verlies van een dierbare vriendin. Ze besloot deze zintuiglijke performance om te vormen tot een rouwritueel voor iedereen die iets of iemand heeft verloren. 

Zintuiglijke performance omgevormd tot rouwritueel 

“Oolong theebladeren liggen eerst een paar uur in de zon om op te laden, dan worden ze gerold, gewalst, en dan worden ze in een klein bolletje gerold en dan begint het weer opnieuw, en opnieuw, tot wel tien keer opnieuw, liefst zou ik uren in de zon liggen drogen, maar ‘t leven schudt, kneust, verflenst, rolt, draait, verfomfaait, walst gewoon door en opnieuw en opnieuw. Gewoon opgerold als een theeblad zou ik willen zijn, wachtend tot iemand me met warm water laat ontluiken.” 

Op voorhand krijgt het publiek losse oolongthee van goede kwaliteit met de post toegestuurd. Schrijf je tussen 15 en 22 februari 2021 in, dan kan je het theepakket in het Cultuurcentrum komen afhalen na telefonische afspraak. Schrijf je hier in. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter